Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

18 december 2005

Apeldoorn - Rijden onder invloed

Een 51-jarige Apeldoorner moest in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 december mee naar het politiebureau na een alcoholcontrole. Hij werd omstreeks 01.00 uur aangehouden op de Lange Amerikaweg in Apeldoorn. Zijn alcoholpromillage was 0,6. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en tegen hem werd proces verbaal opgemaakt.

Tijdens een alcoholcontrole in Apeldoorn heeft de politie vrijdag 16 december een 43-jarige Apeldoorner aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. De man werd omstreeks 23.00 uur staande gehouden op de Prins Willem Alexanderlaan in Apeldoorn. De blaastest wees uit dat hij alcohol had genuttigd en daarom werd hij aangehouden. Op het bureau bleek dat zijn alcoholpromillage 0,9 was. De politie maakt proces-verbaal op.

Klarenbeek - Rijden onder invloed

De politie hield zaterdagavond 17 december tijdens een alcoholcontrole in Klarenbeek een 37-jarige man uit Eerbeek aan. Dat gebeurde omstreeks 23.45 uur op de Woudweg in Klarenbeek. De automobilist had te diep in het glaasje gekeken (0,6 prom.) en kreeg een rijverbod van twee uur. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - Gevallen snorfietser

Een 40-jarige Apeldoorner is zondag 18 december omstreeks 04.00 uur onderuit gegaan met zijn snorfiets op de kruising van de Laan van Mensenrechten en Kanaal Noord in Apeldoorn. De man brak daarbij zijn been. De Apeldoorner wilde rechtsaf slaan de Laan van Mensenrechten op en gleed uit, vermoedelijk door de gladheid. Omdat bij aanrijdingen bestuurders altijd moeten blazen, moest ook de Apeldoorner blazen. Uit de test bleek dat de man zoveel alcohol had genuttigd dat hij zich schuldig maakte aan rijden onder invloed van alcohol. De man werd per ambulance overgebracht naar het Lukasziekenhuis. De politie maakt proces verbaal op.

Apeldoorn - Dieven op heterdaad aangehouden

De politie heeft zaterdagmiddag 17 december in de Apeldoornse Parkenbuurt twee mannen die verdacht worden van diefstal op heterdaad kunnen aanhouden. Naar aanleiding van een melding van twee mannen die twee monitoren hadden achtergelaten bij een pand in De Parken en door het Oranjepark renden, zette de politie de achtervolging in. Via de Oranjelaan renden de mannen het erf op van een woning aan de Molleruslaan. Ze klommen het dak op via een geparkeerde auto. Na een speuractie waarbij een politiehond werd ingezet, spoorde de hond een 26-jarige Rotterdammer op in de tuin van een woning aan de Molleruslaan. Even later werd een 21-jarige Rotterdammer aangetroffen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De twee dozen met TFT-LCD monitoren werden aangetroffen bij een pand aan de Van de Houven van Oordtlaan. De monitoren zijn vermoedelijk gestolen uit een winkel in de Apeldoornse binnenstad. De politie heeft de zaak in onderzoek.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting 055 - 548 60 58

---- --