Persberichten Politie Brabant-Noord zondag 18/12

's-Hertogenbosch 18-12-2005

ONWEL GEWORDEN AUTOMOBILISTE OVERLEDEN

Vught De 62-jarige vrouw uit Vught die zaterdagmiddag op de Vijverbosweg in haar woonplaats tegen een boom is gereden is later die dag overleden. De vrouw is eerst onwel geworden en daarna tegen de boom tot stilstand gekomen. Voorbijgangers reanimeerden de vrouw in afwachting van de ambulance. De vrouw is later in het ziekenhuis overleden. De vrouw is een natuurlijke dood gestorven.

VERDACHTEN VERNIELING AUTO OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee Vughtenaren van 16 jaar oud aangehouden voor vernieling van een auto op de Oude Dieze in s-Hertogenbosch. Een getuige zag dat de twee met kracht tegen de spiegel van de auto trapten. De gewaarschuwde politie kon de verdachten in de directe omgeving inrekenen. De auto had o.a. een vernielde buitenspiegel en lakschade. Het tweetal is ingesloten.

AANGEHOUDEN VERDACHTEN ZEER RECALCITRANT

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de Karrenstraat in s-Hertogenbosch een 19-jarige in wonder uit s-Hertogenbosch en een 25-jarige inwoner uit Eindhoven aangehouden. Eerstgenoemde zou een portier van een horecagelegenheid met de dood hebben bedreigd. De Eindhovenaar wordt ervan verdacht een portier te hebben geslagen. Beiden werden uit de zaak gezet in verband met misdragingen in de horecagelegenheid. De verdachten gedroegen zich tijdens hun aanhouding en transport naar het bureau zeer agressief. Twee agenten liepen lichte verwondingen op. Beiden zijn ingesloten.

VLIJMENAAR AANGEHOUDEN VOOR ZWARE MISHANDELING

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag is in de Kerkstraat in s-Hertogenbosch een 19-jarige Vlijmenaar aangehouden voor zware mishandeling van een 28-jarige man uit Kerkdriel. Een vriend van het slachtoffer werd op straat door de verdachte lastiggevallen. Toen het slachtoffer tussen de twee in ging staan kreeg hij een harde klap in zijn gezicht. Het slachtoffer moest met een heftig bloedende hoofdwond naar het ziekenhuis. De verdachte kon terplaatse worden aangehouden.

VLIJMENAAR AANGEHOUDEN VOOR HANDEL IN SOFTDRUGS

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond op de Langekamp in s-Hertogenbosch een 24-jarige Vlijmenaar aangehouden voor handel in softdrugs. De man wilde de drugs verkopen aan drie Bosschenaartjes variërend van 14 tot 16 jaar. Bij controle van de auto van de verdachte troffen agenten 54 joints en 10 gripzakjes met hasj aan. Verder lag er in de auto een zogenaamde ploertendoder. De verdachte is inmiddels inverzekeringgesteld en de drugs en het wapen zijn inbeslaggenomen.

WINKELDIEVEGGES AANGEHOUDEN MET GEPREPAREERDE DOOS

s-Hertogenbosch Zaterdagmiddag zijn een 38-jarige en 42-jarige vrouwen uit s-Hertogenbosch bij een modezaak aan de Arena in hun woonplaats betrapt op diefstal van kleding met een geprepareerde doos. Het tweetal stopten de kleding in een doos die er uit zag als een cadeaudoos en van binnen was geprepareerd. Beiden zijn aangehouden en inmiddels inverzekeringgesteld.

FIETSENDIEF AANGEHOUDEN MET HULP REX

Vught De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag met behulp van politiehond Rex een 36-jarige Vughtenaar in de achtertuin van een woning aan de Karel Doormanstraat aangehouden voor fietsdiefstal. De man werd sinds medio november jl. gezocht als verdacht van diefstal van een fiets uit een berging aan de Biezenwei in zijn woonplaats. Agenten vermoedden dat de man in de woning aan de Karel Doormanstraat op bezoek was. Twee agenten gingen de voorzijde van de woning binnen terwijl een agent met politiehond Rex aan de achterzijde post vatte. De verdachte vluchtte de achterdeur uit, bij het zien van de politiehond ging hij direct op de grond liggen en kon worden geboeid. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

VERDACHTE AANGEHOUDEN

Schaijk In de nacht van zaterdag op zondag is een 25-jarige man uit Nistelrode aangehouden voor het o.a. beletten en belemmeren van een mishandeling. De man gedroeg zich na het sluiten van een horecagelegenheid vervelend tegen een agent. Toen deze uit de auto wilde stappen probeerde de verdachte dat te beletten. De man wilde zich niet verwijderen op bevel van de agent. Hij is aangehouden en ingesloten. De agent moest in verband met de dreigende situatie gebruik maken van de wapenstok.

RECALCITRANTE MAN AANGEHOUDEN

Uden In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten in de Markstraat in Uden een opstootje. Op het moment dat zij ingrepen schoot een 33-jarige Udenaar kennelijk opzettelijk een brandende sigarettenpeuk tegen het hoofd van een agent. Hij is daarop aangehouden en gedroeg zich recalcitrant, hij gaf vervolgens nog een valse naam op en bedreigde de agenten. De verdachte is ingesloten.

HONDERDVIJFTIG KILO VUURWERK INBESLAGGENOMEN

Schijndel Vrijdag is in een woning aan de Lindenstraat in Schijndel ongeveer 150 kilo vuurwerk inbeslaggenomen. Het ging daarbij om o.a. negen Chinese honderdduizendklappers, achttien vuurpijlen en een flowerbed. De 36-jarige bewoner van het pand was op het moment van binnentreden van de politie niet thuis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERKEERSCONTROLE

Rosmalen Bij een verkeerscontrole op diverse locaties in Rosmalen zijn in het totaal 95 mensen bekeurd. Het ging daarbij o.a. om het niet stoppen voor het rode licht bij de spoorwegovergang, niet dragen van de autogordel, geen verlichting voeren, overtreding max.snelheid en het niet handsfree telefoneren.

RIJDEN ONDER INVLOED

Rosmalen Zaterdagavond is een 21-jarige automobilist uit Geffen op de Rodenborchweg in Rosmalen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

VERDACHTEN MISHANDELING/BEDREIGING AANGEHOUDEN

Loosbroek In de nacht van zaterdag op zondag zijn op de Dorpsstraat in Loosbroek twee Waalwijkers van 20 en 23 jaar oud aangehouden voor mishandeling van een 20-jarige man uit Berlicum. Het slachtoffer zou geprobeerd hebben een ruzie te sussen en kreeg daarop een flesje op zijn hoofd. Hij liep enkele snijwonden in zijn gezicht op en is behandeld in het ziekenhuis in Veghel. De verdachten zijn voor verhoor ingesloten. Een 18-jarige plaatsgenoot van de Waalwijkers bemoeide zich met de zaak en bedreigde één van de portiers verbaal met de dood. Ook hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

BOETE VOOR LOPEN LANGS DE SNELWEG

Veghel In de nacht van zaterdag op zondag troffen agenten op de vluchtstrook van de A50 onder Veghel een 22-jarige Pool te voet aan. Hij is aangehouden en van de gevaarlijke plek afgehaald. Hij mocht uiteindelijk na het betalen van een geldboete van 115 Euro weer weg.

RIJDEN ONDER INVLOED

Uden In de nacht van zaterdag op zondag is een 54-jarige automobilist uit Uden op de Leeuweriksweg in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur. Diezelfde nacht was een 24-jarige automobilist uit Spijkenisse op de Markt in Uden de klos. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

TE VEEL GEDRONKEN

Drunen In de nacht van zaterdag op zondag is een 27-jarige automobilist uit Drunen op de Wilhelminastraat in zijn woonplaats betrapt omdat hij te veel alcohol had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

VROUW AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

Cuijk Zondagmorgen is een de 59-jarige bewoonster van een woning aan de Valuwe in Cuijk aangehouden voor vernieling / mishandeling. De vrouw verhuurt een kamer aan een 59-jarige man en heeft al geruime tijd een conflict met haar huurder. Vandaag gooide zij de ruit boven de deur van de kamer van de man in. Door rondvliegend glas liep de man een verwonding verwonding in zijn gezicht op. De vrouw is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss Zondagmorgen is een 21-jarige automobilist uit Oss op de Kromstraat in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.