Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 18 december

Alkmaar 18-12-2005 - 15.15 uur

Gewapende overval

Alkmaar, zaterdag 17 december 2005.

Zaterdag aan het einde van de middag is een speelgoedwinkel aan de Kwakelkade in Alkmaar overvallen. Twee gewapende mannen dwongen het personeel onder dreiging van een vuurwapen om geld uit de kluis te geven. Vervolgens zijn de mannen er met het geld vandoor gegaan.

Wilde cross voorkomen

Julianadorp, zondag 18 december 2005.

Zondagochtend heeft de politie van Noord-Holland Noord een wilde cross voorkomen. Een groep van circa 100 crossmotoren was van plan om op een terrein langs de Schoolweg in Julianadorp een cross te houden. De politie stond zondagochtend vroeg aan twee kanten van de Schoolweg en attendeerde de potentiële crossers erop dat het verboden was om te crossen. Hierbij werd vermeld dat als er een cross zou komen, dat de mogelijkheid bestond dat de crossers werden aangehouden en dat hun motor in beslag werd genomen. Ook bij het Kooijpunt was de politie aanwezig omdat dat een verzamelpunt van de crossers was. Rond het middaguur is na overleg tussen politie en de crossers besloten om de voorgenomen cross af te blazen.

Auto over de kop

Heiloo, zondag 18 december 2005.

Zondagmiddag even na 14.00 uur is een auto over de kop gegaan op de A9 ter hoogte van Heiloo. De automobilist reed in de richting van Alkmaar met twee inzittenden. De bestuurder reed op de linkerweghelft en zag te laat dat hij op de achterkant van een file afkwam. De bestuurder stuurde vervolgens naar de rechterweghelft, maar daar reed al een auto met twee personen. Vervolgens botsten de autos tegen elkaar waarbij eerstgenoemde auto over de kop sloeg. De automobilist en de twee inzittenden zijn naar het MCA in Alkmaar gegaan voor onderzoek, evenals één persoon uit de andere auto. Op het moment van schrijven van dit politiebericht zijn de personalia van de mensen in de twee autos nog niet bekend.

Aanhouding winkeldief

Alkmaar, zaterdag 17 december 2005.

Zaterdagmiddag is een 43-jarige man uit Alkmaar aangehouden wegens diefstal in een supermarkt aan de Paardenmarkt in Alkmaar. De man had enkele blikken drank gestolen en werd aangehouden door personeel van de supermarkt. Deze droegen de man even later aan de politie van Noord-Holland Noord over.

Aanhoudingen na opstootje

Alkmaar, zondag 18 december 2005.

Zondagochtend rond 3.15 uur zijn drie jongens van 17, 17 en 18 jaar aangehouden in het uitgaansgebied in de binnenstad van Alkmaar. Er was een opstootje tussen een aantal jongeren en portiers op de Plattestenenbrug, waarna de jongeren zich van de politie uit de omgeving moesten verwijderen. Nadat de jongens na verschillende verzoeken van de politie niet weggingen, werden zij aangehouden.

Aanhoudingen na mishandeling

Hoorn, zondag 18 december 2005.

Zondagochtend om 3.00 uur zijn twee mannen uit Hoorn aangehouden na een mishandeling in de Wabenstraat in Hoorn. De mannen, 28 en 33 jaar, reden in een auto en in de Wabenstraat reden zij bijna een 23-jarige fietser uit Venhuizen aan. De Venhuizenaar zei hier wat van waarna twee mannen uit de auto stapten en de Venhuizenaar mishandelden.

Onder invloed in de auto

Den Helder, zaterdag 17 december 2005.

Zaterdagmiddag is een 33-jarige automobilist uit Polen zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij onder invloed over de Rijksweg in Den Helder reed. De man blies 720 ug/l terwijl het wettelijk toegestane maximum 220 ug/l is.

Aanhouding automobilist onder invloed

Alkmaar, zondag 18 december 2005.

Zondagochtend rond 6.00 uur is een 22-jarige automobilist uit Alkmaar aangehouden op de Oudegracht in Alkmaar. Hij reed zonder rijbewijs in een onverzekerde auto en was vermoedelijk onder invloed van alcohol. Hij wilde niet meewerken aan een blaastest.

Alcoholcontroles

Heiloo/Alkmaar, zondag 18 december 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee alcoholcontroles gehouden in Heiloo en Alkmaar waarbij 11 bekeuringen zijn gegeven. Zaterdagavond werd van 21.15 uur tot 23.45 uur gecontroleerd op de Kanaalweg in Heiloo. Hierbij zijn 145 automobilisten gecontroleerd waarvan 3 een bekeuring kregen. De hoogste geblazen ug/l was hier 595 ug/l terwijl het wettelijk toegestane maximum is.

Zondagochtend werd van 1.00 uur tot 4.00 uur gecontroleerd op de Noorderkade in Alkmaar. Er werden 99 automobilisten bekeurd waarvan er 8 teveel hadden gedronken. De hoogste ug/l was 355 ug/l.

De Koog, zondag 18 december 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag zijn 15 automobilisten gecontroleerd tijdens een alcoholcontrole langs de Pontweg in De Koog op Texel. Geen van hen had teveel gedronken.

Woninginbraken

Alkmaar, zaterdag 17 december 2005.

Zaterdag is er ingebroken in een woning aan de Esdoornlaan in Alkmaar. De onbekenden zijn binnengekomen door een raam aan de achterzijde van de woning te forceren. Er zijn onder andere een cd-speler, fotocamera en een telefoon weggenomen.

Heerhugowaard, zondag 18 december 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in een woning aan de Reekerkooglaan in Heerhugowaard. Er zijn onder andere een laptop en sieraden weggenomen. De inbrekers zijn binnengekomen door de achterdeur te forceren.

Laatst gewijzigd 18-12-2005 15:36 | © Politie Noord-Holland Noord |