Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

18 december 2005

IJsselstreek - Aanrijdingen door gladheid

De sneeuwval en gladheid zorgden ook zaterdag 17 december voor veel aanrijdingen met materiële schade. Een 34-jarige automobilist uit Zutphen reed zaterdag 17 december omstreeks 11.45 uur op de Koedijk in Lochem, komende uit de richting van de Graaf Lodewijklaan. Bij de kruising met de Tramstraat in Lochem botste hij tegen de aanhangwagen van de bestelauto van een 27-jarige man uit Lochem die uit de richting van de Julianaweg kwam. Alleen de auto van de man uit Zutphen had schade.

Ook op de Ruurloseweg in Barchem was het raak, zaterdag 17 december. Ten tijde van de aanrijding sneeuwde het en was het wegdek glad. Omstreeks 08.00 uur reed een 28-jarige man uit Lochem in zijn auto vanuit Ruurlo over de Ruurloseweg. Ter hoogte van de kruising met de Zwiepseweg gleed zijn auto in de bocht naar links weg. De auto gleed naar de rechterzijde van de weg en botste tegen een muurtje. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Voorst - Auto in sloot

Een 35-jarige vrouw uit Klarenbeek en haar 10-jarige dochter zijn zaterdagmorgen 17 december met hun auto in een droogstaande sloot beland. Door gladheid van de weg is de vrouw op de Watergatstraat in Voorst van de weg geraakt en in de sloot terecht gekomen. De bestuurster werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Apeldoorn voor onderzoek. De dochter kon na onderzoek door het ambulancepersoneel naar huis.

Zutphen - Brand via de brievenbus

De politie kreeg zaterdag 17 december omstreeks 17.30 uur een melding van een brand in een woning aan de Dieserstraat in Zutphen. Via de brievenbus was vermoedelijk vuurwerk naar binnen gegooid. Brandbare spullen achter de brievenbus hadden vlam gevat. Omdat er niemand thuis was, forceerde de brandweer het voordeurslot en bluste de brand. Er is veel roetschade, maar dankzij de oplettendheid van een buurtbewoner kon de binnenbrand snel geblust worden en erger worden voorkomen.

Zutphen - Inbraak in woning

In een woning aan de Tichelerstraat in Zutphen is zaterdag 17 december ingebroken. De dader(s) zijn via een raam de woning binnengedrongen. Er is onder meer geld, sieraden en een videocamera weggenomen. De politie onderzoekt de inbraak.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: 055-548 60 52

---- --