Politie Limburg-Zuid

| |

Regiopolitie Limburg Zuid

Onderwerp : Persbericht
Afkomstig van : Bert Boosten
Datum : zondag 18 december 2005

Opmerkingen : Geen

Maastricht; Echtenaar aangehouden in gestolen auto

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.20 uur op de Oude Kerkstraat in Maastricht een 28-jarige inwoner van Echt aangehouden. De man reed in een auto die vrijdag 16 december 2005 in Roermond was gestolen. Toen agenten de Echtenaar op de Juliweg in Maastricht zagen rijden, ging hij ervandoor. Op de Onder de Kerk stopte de man en vluchtte te voet verder. Even later werd hij in de buurt op een dak aangetroffen.

De man werd ingesloten.

Maastricht; politie houdt man aan voor huisvredebreuk

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag omstreeks 05.20 uur een 33-jarige inwoner van Maastricht aangehouden, die een uur daarvoor de woning van zijn ex-vriendin aan het Dopplerdomein in Maastricht was binnengedrongen en daarbij een ruit had vernield.

In de woning was er vervolgens een handgemeen ontstaan tussen de aangehouden Maastrichtenaar en de nieuwe vriend van de bewoonster, die ook in de woning aanwezig was. Op zeker moment heeft de Maastrichtenaar de woning weer verlaten. Op het moment dat agenten nog in de woning waren en de Maastrichtenaar zich weer bij de woning meldde, werd hij aangehouden. De man was zichtbaar onder invloed van alcohol. Hij is ingesloten.

Maastricht; politie houdt man aan na aanrijding

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.30 uur op de Severenstraat in Maastricht een 37-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor onder invloed van alcohol op de Severenstraat met zijn auto een lichtmast omver heeft gereden. Na de aanrijding heeft hij de auto zwaar beschadigd achtergelaten. Toen agenten hem later zagen werd hij aangehouden. De Maastrichtenaar ontkent dat hij heeft gereden. Een blaasproef wees uit dat hij een bloed/alcoholpromillage had van 1,9. Het rij- en kentekenbewijs van de man werd ingevorderd.

Maastricht; jeugdigen vernielen invalidenauto

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 00.25 uur op de Roserije in Maastricht vijf jeugdigen aangehouden in verband met het vernielen van een geparkeerde invalidenauto.

De aangehouden jongeren waren vier jongens van 22, 14 (2x) en 17 jaar uit Maastricht en een 16-jarig meisje uit Eijsden.

Een getuige had gezien dat er twee buitenspiegels en een antenne van de auto werden vernield. Ook zouden twee van hen op de auto hebben gezeten. Omdat de aangehouden jongeren tegenstrijdige verklaringen aflegden, werden zij ingesloten. Hen wordt openlijke geweldpleging ten laste gelegd. De ouders van de minderjarigen werden in kennis gesteld.

Sittard; politie houdt inbreker aan

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks middernacht op de Valkstraat in Sittard een 21-jarige man uit Polen aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor geprobeerd heeft in te breken in een appartement aan de Tunnelstraat in Sittard. De bewoner die thuis was overliep de man. Hierop vluchtte deze terwijl hij een fiets van een andere bewoner meenam.

Toen agenten de man aantroffen rende hij weg. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. De fiets had hij toen niet meer bij zich. De man is ingesloten. De politie onderzoekt of hij ook nog andere feiten heeft gepleegd.

Sittard; politie houdt automobilist aan met pepperspray

De politie heeft zaterdagavond omstreeks 23.30 uur op de Bachstraat in Sittard een 25-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden. De man reed in een bestelbus en kon geen papieren tonen. Tijdens de controle zagen agenten dat de man iets uit zijn kleding pakje en in de auto liet vallen. Later bleek dat dit een busje traangas te zijn.

De man had nog een boete openstaan van E 612. Hij werd ingesloten.

Heerlen; politie vindt illegaal vuurwerk

De politie heeft vrijdagmiddag in een garage achter een horecagelegenheid aan de Meezenbroekerweg in Heerlen illegaal vuurwerk aangetroffen. In totaal werd circa 200 kilogram in beslaggenomen. Tegen een 42-jarige Heerlenaar, die eigenaar van het vuurwerk was, werd proces-verbaal opgemaakt. De man verklaarde dat het vuurwerk voor eigengebruik was.

Geleen; vrouw ernstig gewond bij aanrijding

Zaterdagmiddag omstreeks 13.45 uur vond er op de Spaubeeklaan in Geleen een aanrijding plaats waarbij drie personenauto's betrokken waren en een 53-jarige inwoonster van Heerlen ernstig gewond raakte. Het slachtoffer werd met ernstig nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Heerlen.

Het ongeval gebeurde toen een auto bestuurd door een 47-jarige inwoner van Geleen in een flauwe bocht naar rechts, met de achterzijde naar links uitbrak en in botsing kwam met een tegemoetkomende auto. Deze werd bestuurd door een 38-jarige vrouw uit Spaubeek. Door deze aanrijding kwam de auto van de man uit Geleen op de linker weghelft terecht, waarna hij frontaal in botsing kwam met een andere tegemoetkomende auto waarin de 53-jarige vrouw uit Heerlen zat.

Twee auto's raakten zwaar beschadigd.

Cadier en Keer; fietser gewond na val

Zaterdagmorgen omstreeks 10.00 uur, raakte een 17-jarige inwoonster van Berg en Terblijt gewond nadat zij op de Limburgerstraat met haar fiets was gevallen en vervolgens door een achteropkomende auto werd aangereden. Het slachtoffer werd met onder andere een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis overgebracht.

Tijdens het fietsen ging een plastic zak stuk, die het slachtoffer aan het stuur van haar fiets had hangen. Tijdens haar reactie daarop kwam zij ten val. Een auto die achter haar reed kon haar vervolgens niet meer ontwijken.

Heerlen; aangehouden met gestolen bromscooter

De politie heeft zaterdagavond op de Zeswegenlaan in Heerlen een 15-jarige inwoner uit die plaats aangehouden omdat hij een gestolen bromscooter bij zich had. De jongen reed samen met een andere jongen over de Zeswegenlaan en kwam op zeker moment ten val. Agenten die dat zagen namen poolshoogte en controleerden de gegevens van de bromscooter. Hierbij werd duidelijk dat deze een dag eerder in Heerlen was gestolen. De aangehouden jongen verklaarde dat hij het voertuig had geleend.

De politie onderzoekt de zaak.

| |

|Intern|www.politie.nl            |                        |
|et    |communicatie@limburg-zuid.|Stafbureau Communicatie |
|Email |politie.nl                |                        |
|      |0031 - 43 - 4006616       |                        |
|Tel.  |                          |                        |

---- --