2e persbericht van zondag 18 december 2005

Eindhoven 18-12-2005 - Berichten uit de regio

Zuidoost-Brabant: Politie houdt grootschalige alcoholcontroles

Ook Politie Brabant Zuid-Oost heeft dit weekeinde meegedaan aan een landelijke alcoholcontrole. Van vrijdagavond tot zondagochtend werden op 27 locaties in de hele regio controles gehouden. Daaraan hebben in totaal 70 politiemensen meegewerkt. Ze namen in totaal 2961 blaastesten af. Daarvan zijn 44 weggebruikers aangehouden en meegenomen naar het bureau omdat de eerste blaastest op straat aangaf dat ze mogelijk teveel gedronken hadden. Na een ademanalyse op het politiebureau bleken in totaal 31 mensen boven de limiet van 0,50 promille te zitten. Zij kregen een transactie aangeboden of er werd proces-verbaal opgemaakt. Vijf van hen hadden zoveel gedronken dat ze ook hun rijbewijs moesten inleveren. Het hoogst gemeten alcoholpromillage bij de controles was bijna 1,60. De overige 13 weggebruikers zaten onder de norm van 0,50 promille.

Eindhoven: Verdachten van bedrijfsinbraak door politie aangehouden

De politie heeft zondagochtend rond 6.30 uur op de Karel de Grotelaan twee mannen aangehouden die worden verdacht van een inbraak in een bedrijf aan de Beemdstraat. Een getuige meldde kort daarvoor dat hij glasgerinkel had gehoord bij het bedrijf. Vervolgens zag hij twee mannen in een auto wegrijden. De getuige kon ook het signalement van de mannen en van de auto doorgeven. Surveillerende agenten zagen de bewuste wagen vervolgens op de Karel de Grotelaan rijden. De inzittenden werden aangehouden en in verzekering gesteld voor onderzoek. Het zijn een 45-jarige Eindhovenaar en een 42-jarige man uit Overloon.

Eindhoven: Auto gestolen

Vanaf de Raiffeisenstraat is zondag tussen 0.30 en 14.30 uur een auto gestolen. Het gaat om een blauwe Golf TDI (07-FG-VH).

Helmond: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Margrietlaan zijn een laptop, sieraden, geld en kleding weggehaald. Dat gebeurde tussen zaterdag 20.30 uur en zondag 10.15 uur. De scharnierpennen van de achterdeur werden verwijderd, waardoor de deur geopend kon worden. Dit kan worden voorkomen door zogenoemde dievenklauwen aan te brengen.

Mierlo: Automobilist gewond bij aanrijding

Een man van 28 jaar uit Eindhoven is zondagochtend rond 6.00 uur gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op de Bekelaar. Hij is daar met zijn auto tegen een boom gereden. De oorzaak is nog onbekend. De man is met een bekkenbreuk opgenomen in een ziekenhuis.

Gemert: Dronken man meldt zichzelf bij politie na aanrijdingen

De politie heeft zondagmiddag rond 15.00 uur in het bureau aan de Komweg een man van 28 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor op de Torrentinusstraat met een gestolen auto tegen een aantal geparkeerde autos is gereden en vervolgens doorreed. De auto werd even later leeg teruggevonden op de Sportlaan. De bestuurder meldde zichzelf op het politiebureau, waar hij is aangehouden voor verder onderzoek. Hij bleek onder invloed van alcohol; zijn promillage bedroeg 2,30. De man had de wagen zaterdagavond rond 18.00 uur meegenomen zonder toestemming van de eigenaar, een bekende van de verdachte. Deze had daar al aangifte van gedaan.