Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

18 december 2005

Aalten - Man snijdt zich in been

De politie heeft zaterdag 17 december omstreeks 18.00 uur assistentie verleend aan een man uit Aalten die zich in zijn been had gesneden. De 61-jarige man was een kip aan het villen toen hij uitsneed en in zijn been sneed. De snijwonden waren oppervlakkig, maar de man werd wel per ambulance naar het ziekenhuis in Winterswijk vervoerd om te worden gehecht.

Zieuwent - GSM kwijt

Een taxichauffeur is in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 december op ongelukkige wijze zijn gsm kwijt geraakt. Omstreeks 05.00 uur stond de chauffeur met zijn taxibus aan de Zegendijk in Zieuwent. In zijn taxibus zaten drie groepjes. De chauffeur wilde hen niet in zijn bus hebben, omdat hij een rit moest doen in Aalten. Niemand wilde uitstappen, waarna de politie werd gebeld. De politie kreeg de inzittenden uit de bus. Omdat onduidelijk was of er voor de mensen ander transport geregeld was, verzocht een politieagent de chauffeur om zijn mobiele telefoon om dit vervoer te regelen. Na een kort overleg werd het vervoer toegezegd en gaf de politieman de gsm terug aan de chauffeur. Dit bleek echter niet de chauffeur te zijn, dus toen deze even later om zijn gsm vroeg, bleek dat de politieman de telefoon vermoedelijk aan een van de taxiklanten had gegeven. Twee klanten, die even daarvoor in de bus hadden gezeten, waren verdwenen. De onrechtmatige eigenaar van de gsm van de taxichauffeur kan het mobieltje terug laten bezorgen via de politie: 0900-8844.

Doetinchem - Aangehouden wegens belediging

Een 36-jarige Doetinchemmer is in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 december aangehouden ter zake belediging van een ambtenaar in functie. De man stapte omstreeks 04.30 uur in een taxi bij het Simonsplein in Doetinchem. Hij schold passerende agenten uit en stak zijn middelvinger naar hen op. De man werd aangehouden. Hij kon zich niet identificeren, waarvoor hij - naast de belediging - een bekeuring krijgt.

Didam - Alcholcontrole

De politie heeft vrijdagavond 16 december van 22.00 uur tot zaterdag 17 december 02.00 uur in Didam op alcohol gecontroleerd. De controle werd gehouden op de Wilhelminastraat en de Bievankweg. Er werden geen bestuurders bekeurd.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting 0900-8844

---- --