Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

18 december 2005

Ermelo - Fietser aangereden Een 15-jarige jongen uit Ermelo is zaterdag 17 december omstreeks 0.15 uur aangereden door een auto. Het ongeval gebeurde op de Geelgorsstraat ter hoogte van de kruising met de Tuinfluiterstraat. De bestuurder van de auto kwam vanaf de Tuinfluiterstraat en ging rechtsaf de Geelgorsstraat in. Hij merkte de fietser niet op, die hij voorrang had moeten verlenen. De auto botste tegen de fietser aan. De automobilist stopte om te informeren of de jongen zich bezeerd had. Volgens de jongen viel het wel mee, wel was de voorzijde van zijn fiets beschadigd. De automobilist vroeg hem of hij zijn telefoonnummer achter moest laten, maar reed vervolgens weg. De jongen verzoekt de automobilist zich bekend te maken. Dat kan via de politie in Ermelo, via 0900-8844.

In Nunspeet deed zich woensdag 14 december eenzelfde ongeval voor. Een 10-jarige jongen uit Nunspeet fietste omstreeks 16.15 uur op het fietspad van de rotonde van de Zeeweg-Elburgerweg-Oranjelaan in Nunspeet, komende uit de richting van de Zeeweg. Hij kreeg geen voorrang van een witte bestelwagen die uit de richting Elburg over de Elburgerweg naar de rotonde reed. De auto reed de fietser aan. De jongen raakte niet gewond maar zijn fiets werd wel beschadigd. De bestuurder van de bestelwagen is uitgestapt en heeft de fietser weer op de been geholpen. Hij vertrok echter zonder zijn gegevens achter te laten. Een jonge vrouw op een fiets met kinderzitje was getuige van het ongeval. De politie verzoekt deze vrouw, of eventuele andere getuigen, en de bestuurder van de bestelbus, contact op te nemen met politie in Nunspeet, tel. 0900-8844.

't Harde - Parkeercontrole tijdens weekmarkt De politie heeft tijdens de weekmarkt in't Harde parkeercontroles gehouden. Er werden tien parkeerboetes uitgedeeld aan automobilisten die op het trottoir, op een kruisingsvlak en langs de gele streep hadden geparkeerd. Door dit parkeergedrag waren de trottoirs niet begaanbaar en moesten voetgangers over de rijbaan lopen.

Nunspeet - Slapende man langs A28

De politie ging zaterdag 17 december omstreeks 04.15 uur poolshoogte nemen langs de snelweg in de richting Zwolle, ter hoogte van Nunspeet. Daar stond een auto in de berm met draaiende motor en de lichten aan. Achter het stuur zat de bestuurder te slapen. De bestuurder verklaarde niet te hebben gereden, maar hij zat alleen in de auto. Een blaastest wees uit dat de man alcohol had genuttigd, waarop hij werd aangehouden en overgebracht werd naar het politiebureau in Harderwijk. Daar werd zijn alcoholpromillage geconstateerd: 1,4. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

NW Veluwe - Ongelukken door sneeuwval

De sneeuwval en gladheid hebben vrijdagnacht 16 en zaterdag 17 december voor veel aanrijdingen op de wegen in de Noordwest Veluwe gezorgd. De politie noteerde zo'n dertig aanrijdingen, waarvan twee met licht letsel.

Harderwijk - Onder invloed van alcohol

De politie heeft zondag 18 december omstreeks een 36-jarige man uit Putten aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. Tijdens een controle omstreeks 02.15 uur liet de politie de automobilist blazen op de Burg. De Meesterstraat in Harderwijk. De blaastest wees uit dat de man alcohol genuttigd had. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Harderwijk, waar zijn alcoholpromillage 1,5 bleek te zijn. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Heerde - Belediging politieagenten

Een 19-jarige man uit Heerde is zondag 18 december omstreeks 01.00 uur aangehouden omdat hij politiemensen had uitgescholden. De man sprak de agenten aan nadat hem de toegang tot een horeca-etablissement in de Heerdense binnenstad was geweigerd. Hij vond dat de politie daar wat aan moest doen. De man werd steeds bozer en liep weg van de agenten, waarna hij ze begon uit te schelden en te spugen in de richting van de politiebus. Hierop is de man aangehouden wegens het beledigen van een ambtenaar in functie.

Twee uur later hield de politie een 20-jarige man uit Wapenveld aan die uit een horeca-etablissement in Heerde was gezet. Hij bleef bij de ingang hangen en was verbaal agressief richting de portiers. Hij probeerde naar binnen te gaan, wat de portiers hem beletten. Er werd over en weer geduwd en de Wapenvelder gaf een van de portiers een klap in zijn gezicht. De politie hield de man daarna aan en hij werd ingesloten in het politiebureau.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting 0900-8844

---- --