Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 18 december

* MAN GEWOND BIJ SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - Een 18-jarige jongen uit Rotterdam raakte in de nacht van zaterdag op zondag gewond toen hij door een onbekende man werd neergeschoten in een uitgaansgelegenheid aan de Schuttevaerweg. Er werd een feest gehouden toen de onbekende schutter plots naar binnen kwam, het slachtoffer neerschoot en er vandoor ging. De Rotterdammer is door personeel van de GGD meegenomen naar een ziekenhuis waar hij direct geopereerd is. Hij is inmiddels buiten levensgevaar.
De recherche van district Waterweg-Noord stelt een onderzoek in naar de schutter en de toedracht van de schietpartij.
* MAN AANGEHOUDEN NA HUISELIJK GEWELD
ROTTERDAM - Een 25-jarige Rotterdammer werd in de nacht van zaterdag op zondag in de Conradstraat aangehouden, nadat op beelden van Cameratoezicht was gezien dat hij zijn vriendin, een 23-jarige Rotterdamse, enkele malen had geslagen. De man is aangehouden voor huiselijk geweld en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek de man bij fouillering een gebruikershoeveelheid drugs bij zich te hebben, dit werd in beslag genomen.

* GEWAPENDE OVERVAL OP TANKSTATION
ROTTERDAM-ZUIDERPARK - Een tankstation aan de Vaanweg werd zaterdagavond rond zeven uur door een gemaskerde man overvallen. De man bedreigde het aanwezige personeel met een vuurwapen, loste enkele schoten en eiste geld. Toen de man geld had gekregen vluchtte hij weg. Er raakte niemand gewond. Onderzoek in de omgeving leverde vooralsnog niets op, de recherche van district Zuid stelt een onderzoek in naar de overval.


* DRIE MANNEN AANGEHOUDEN NA VECHTPARTIJ
SCHIEDAM - Bij een onenigheid aan de Broersvest zaterdagnacht rond drie uur, raakte een 43-jarige eigenaar van een horecagelegenheid licht gewond doordat hij met een mes was gestoken. Ook een beveiligingsmedewerker van het café, een 43-jarige man uit Wateringen, raakte gewond aan zijn hoofd doordat hij met een glas geslagen was.
Drie mannen, 25 en 26 jaar oud en allen afkomstig uit 'S-Gravendeel, werden in verband met de vechtpartij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.


* AANRIJDING ONDER INVLOED VAN ALCOHOL
ROTTERDAM - Zaterdagnacht omstreeks twee uur ontstond er op de A16 een eenzijdig ongeval omdat een 30-jarige automobilist uit Slowakije, vermoedelijk door te hoge snelheid, de macht over het stuur verloor. Hij knalde vervolgens tegen de vangrails aan beide zijden. De man raakte niet gewond, de auto, een terreinwagen, was total-loss. Bij een blaastest bleek de man teveel te hebben gedronken, er werd 425 ug/l gemeten.
Eén van de vangrails raakte dusdanig beschadigd dat deze vervangen moest worden. De man is meegenomen naar het politiebureau.