Gemeente Twenterand


Verplaatsen bomen Daarleseweg naar Vriezendijk

Ter voorbereiding op de aanleg van de rotonde bij de kruising Vroomshoopseweg/Daarleseweg wordt een groot aantal bomen vanaf de Daarleseweg verplaatst naar de Vriezendijk.
Doordat de stamomvang van de te verplaatsen bomen van een dusdanig groot formaat is, moet bij het verplaatsen van de bomen gebruik gemaakt worden van een hydraulische verplantmachine. De werkzaamheden duren drie dagen en worden uitgevoerd op 19, 20 en 21 december 2006.

Vorig jaar is als onderdeel van de zuidelijke randweg de ombuiging van de Ommerweg naar de Marleseweg in Den Ham officieel in gebruik genomen. De ombuiging is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Europese Unie, voortvloeiend uit het Europees fonds voor regionale ontwikkeling.
Om te kunnen spreken van een zuidelijke randweg is het de bedoeling dat het fietspad langs een groot deel van de Vriezendijk wordt doorgetrokken naar de Daarleseweg en dat er een rotonde wordt aangelegd nabij de kruising Vroomshoopseweg/Daarleseweg. De Vroomshoopseweg, Dorpsstraat, Daarleseweg en Vriezendijk worden daarop aangesloten.
Voor de afronding van deze zuidelijke randweg en de herinrichting van de dorpsstraat/Smitstraat in de kern Den Ham heeft de Europese Unie op 13 oktober 2005 een financiële bijdrage beschikbaar gesteld uit het Europees fonds voor regionale ontwikkeling.