Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM

5 december 2005

Wouter van Goes derde DJ Glazen Huis

3FM Serious Request voor Congo 19 t/m 24 december 2005

3FM DJ Wouter van der Goes van het BNN-programma "Wout!" is de derde bewoner van het Glazen Huis. Vanuit dit huis wordt van 19 t/m 24 december 2005 de actie 3FM Serious Request voor Congo uitgezonden.

DJ Giel Beelen vroeg eind november Gerard Ekdom plaats te nemen in het huis. Samen gingen zij op zoek naar de derde en laatste bewoner. Dat is dus Wouter van der Goes geworden. De DJ van het middagprogramma Wout! zat ook vorig jaar in het Glazen Huis en weet dus wat hem te doen staat.

Tijdens 3FM Serious Request voor Congo zetten 3FM en het Nederlandse Rode Kruis zich in voor een stille ramp. Dit jaar zijn dat de kinderen in Congo. Onder de slogan: "Red een kind in Congo" wordt actie gevoerd voor medische hulp en familiehereniging. In Congo ligt het sterftecijfer twee tot drie keer hoger dan wat internationaal als een humanitaire noodsituatie wordt gezien. Maandelijks sterven er tienduizenden mensen. Het land kent meer dan vier miljoen vluchtelingen. Vele duizenden zijn in de vlucht familieleden kwijtgeraakt. Het Rode Kruis helpt hen hun geliefden terug te vinden.

Op 3FM.nl en rodekruis.nl is over de situatie in Congo meer informatie te vinden.

----------



Ingezonden persbericht