Gemeente Delft Start bouwwerkzaamheden nieuw Wijkcentrum Tanthof

Maandagmiddag 19 december 2005 verricht Jan Torenstra (wethouder wijkzaken) om 15.00 uur een feestelijke officiële handeling voor de start van de bouwwerkzaamheden voor het nieuwe Wijkcentrum Tanthof aan de Sandinoweg. De wijkaccommodatie zal rond begin oktober gerealiseerd zijn. Het gebouw heeft een vloeroppervlakte van circa 1.000 m2 en komt ter vervanging van het buurthuis De Boerderij.

Op de begane grond staan een grote zaal en twee kleine zalen ter beschikking van de BWD (Breed Welzijn Delft) voor het organiseren van de sociaal-culturele activiteiten in Tanthof. De huidige speel-o-theek aan de Israëllaan zal ook in de nieuwe wijkaccommodatie komen. In de hal bevindt zich het Wijkinformatiepunt met een computertafel met acht computers, die voor de wijkbewoners beschikbaar zijn. Het kantoor met spreekkamer biedt flexplekken voor de beheerder van het gebouw, de wijkopbouwwerker, de wijkcoördinator en de wijkagent. Op de eerste verdieping bevinden zich twee lesruimten van de VAK, centrum van de kunsten. Ook zijn er twee bestuursruimten voor respectievelijk de Iraakse- en de Chinese Vereniging. Tussen het nieuwe wijkcentrum en de bibliotheek komt een patio. De rest van het huidige kavel wordt heringericht, waarbij een grasspeelveldje terugkomt.

Met de bouw van Wijkcentrum Tanthof komt een eind aan een reeks van zes nieuwe buurtaccommodaties in Delft. De laatste vier zijn ontworpen door het architectenbureau Molenaar & Van Winden uit Delft.