Gemeente Spijkenisse


Nieuwe collectieve zorgverzekering voor minima in Spijkenisse

09 december 2005

De gemeente Spijkenisse heeft met OZ zorgverzekeringen een gunstig geprijsde collectieve ziektekostenverzekering voor mensen met een klein inkomen ontwikkeld. Het pakket bestaat uit de verplichte basisverzekering en een aanvullende verzekering. De kosten van het pakket zijn laag omdat OZ zorgverzekeringen een korting heeft gegeven op zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekering en de gemeente Spijkenisse ook een financiële bijdrage levert.

Gemeente en OZ zorgverzekeringen tekenen overeenkomst Wethouder Peter de Jong en Eggo Boer, voorzitter van de Raad van Bestuur van OZ zorgverzekeringen tekenen op 19 december de overeenkomst voor deze collectieve verzekering.

Deze collectieve ziektekostenverzekering is speciaal voor inwoners van Spijkenisse met een inkomen tot 110 procent van het bijstandsniveau. Het pakket heeft geen eigen risico en de aanvullende verzekering is gelijk aan de OZ ExtraZeker verzekering van 2005. OZ zorgverzekeringen accepteert iedereen die voor dit pakket in aanmerking komt.

De kosten voor dit collectieve pakket, dus basis- én aanvullende verzekering zijn:

* 23 jaar en ouder: EUR 100,89 per persoon per maand
* 18 - 23 jaar: EUR 98,59 per persoon per maand, ook voor inwonende kinderen

* kinderen tot 18 jaar zijn voor het hele pakket gratis meeverzekerd

Automatisch aanbod en/of informatie
Iedereen die de aanvullende verzekering OZ ExtraZeker al had, ontvangt binnenkort een aanbod voor het nieuwe collectieve gemeentepakket. Wie deze verzekering wil hoeft verder niets te doen.

Mensen met een bijstandsuitkering die niet verzekerd zijn bij OZ zorgverzekeringen krijgen van de gemeente Spijkenisse informatie over het gemeentepakket thuis gestuurd. Hierin staat hoe zij de verzekering kunnen afsluiten.

Inkomenstoets
Bij overige inwoners met een minimum inkomen wordt eerst een inkomenstoets gedaan. Alleen mensen met een netto inkomen tot 110 procent van het bijstandsniveau komen in aanmerking voor de collectieve gemeenteverzekering bij OZ zorgverzekeringen. Zij kunnen hiervoor op werkdagen van 11.00 uur tot 15.00 uur een afspraak maken bij de afdeling Uitvoering Werk en Bijstand van de gemeente.

Degenen die in aanmerking komen voor deze collectieve verzekering en er geen gebruik van maken lopen het risico in de toekomst geen aanspraak te kunnen maken op bijzondere bijstand voor extra ziektekosten, die via deze of een vergelijkbare verzekering vergoed wordt.

Voor meer informatie over de collectieve verzekering van OZ zorgverzekeringen of voor aanmelding voor de inkomenstoets kan op maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 15.00 uur gebeld worden met de afdeling Uitvoering Werk en Bijstand, tel: (0181) 696 555.