BNN

persbericht

Hilversum, 13 december 2005

Serious request voor congo ook bij bnn op nederland 2

Niet alleen op 3FM, maar op maandag 19 december van 23.00 uur tot 23.45 uur ook bij BNN: Serious Request voor Congo. Vanuit het Glazen Huis in Utrecht presenteert Sophie Hilbrand een talkshow over en voor Congo. BNN-presentator Filemon Wesselink staat buiten het huis om mensen aan te moedigen om de actie te steunen.

Tijdens de televisie-uitzending praat Sophie met Eric Corton, over zijn bezoek aan Congo en kijkt samen met hem naar de reportages die hij daar heeft gemaakt. 3FM DJ Giel Beelen schuift aan om meer vertellen over de actie van 3FM en een vertegenwoordiger van het Rode Kruis geeft informatie over hoe het geld wordt besteed. Verder wordt er teruggeblikt op de hoogtepunten van de Darfur-actie van vorig jaar en Filemon duikt de geschiedenisboeken in en geeft de Belgen de schuld van de ellende in Congo. Lama Tijl Beckand draagt bij met een 'watzkeburt in Congo'.

Van maandag 19 tot en met zaterdag 24 december zendt 3FM Serious Request voor Congo uit. Giel Beelen, Gerard Ekdom en Wouter van der Goes maken zes dagen lang vanuit het Glazen Huis in Utrecht 24 uur per dag, non stop, een uniek radioprogramma. Zonder eten! In de week voor Kerst kunnen luisteraars geld bieden op platen, airtime en gesigneerde artikelen van artiesten en bekende Nederlanders.

Tijdens 3FM Serious Request voor Congo zetten 3FM en het Nederlandse Rode Kruis zich in voor een stille ramp. Dit jaar zijn dat de kinderen in Congo. Onder de slogan: "Red een kind in Congo" wordt actie gevoerd voor medische hulp en familiehereniging. In Congo ligt het sterftecijfer twee tot drie keer hoger dan wat internationaal als een humanitaire noodsituatie wordt gezien. Maandelijks sterven er tienduizenden mensen. Het land kent meer dan vier miljoen vluchtelingen. Vele duizenden zijn in de vlucht familieleden kwijtgeraakt. Het Rode Kruis helpt hen hun geliefden terug te vinden.



BNN