Stadsdeel Amsterdam-Noord

Informatiebijeenkomst Taal Werkt!

Maandag 19 december is in het Vrouwencentrum, Nachtegaalstraat 157 van 10.00 tot 11.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst over Taal Werkt! Taal Werkt! is een programma van de gemeente Amsterdam waarmee alle Amsterdammers een cursus Nederlands kunnen volgen. Want, wie de Nederlandse taal spreekt en schrijft komt verder. Bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt of in het sociale leven in Amsterdam. Vandaar: Taal Werkt! Meldt u aan voor 1 april 2006 want dan betaalt de gemeente de kosten.

Spreken, luisteren en schrijven

De gemeente Amsterdam organiseert al jarenlang Nederlandse taalcursussen. Voorbeelden hiervan zijn taalcursussen voor mensen die nieuw in Nederland zijn komen wonen. Daarnaast zijn er cursussen voor mensen die al langer in Nederland wonen, maar de taal niet goed beheersen.

Het programma Taal Werkt! gaat verder: ook autochtone Amsterdammers die hun schrijf- en leesvaardigheid in het Nederlands willen verbeteren komen in aanmerking.

Voor wie?

Alle Amsterdammers, vanaf 16 jaar, met een taalachterstand; werkend of niet werkend; met of zonder uitkering; analfabeet en alfabeet. Op dit moment volgen 958 mensen een taalcursus via Taal Werkt! Ongeveer 9% van de deelnemers komt uit Amsterdam-Noord.

Waar meld ik me aan?

Aanmelden kan via stadsdeel Amsterdam-Noord, mw. Naima Abrari, tel 634 9608

Spelregels

Deelname aan Taal Werkt! is niet vrijblijvend. Als u een uitkering ontvangt, bent u verplicht de opleiding af te maken. Alle aanmeldingen komen terecht bij het Coördinatiepunt Taal.

Een cursus op maat

De medewerkers kijken welke cursus past bij het taalniveau en de persoonlijke omstandigheden van de kandidaat. De cursus wordt gegeven door erkende taalinstituten.