MINDEF: Marechaussee opent nieuw districtsgebouw in Den Bosch

Ministerie def
http://www.mindef.nl

De Commandant der Koninklijke Marechaussee, luitenant-generaal Minze Beuving, opent op maandag 19 december het nieuwe onderkomen voor de staf van het district Zuid van de Koninklijke Marechaussee in 's-Hertogenbosch.

District Zuid is één van de vijf districten van de Koninklijke Marechaussee. Het bewakingsgebied omvat de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. De marechaussee is in dit gebied onder meer verantwoordelijk voor de uitvoering van de militaire politietaak; het mobiel toezicht op vreemdelingen en de grensbewaking langs de kust en op de luchthavens. Verder verleent de marechaussee desgevraagd assistentie en bijstand aan de politie.

In het district zijn zo'n 950 personen werkzaam. De staf, onder leiding van districtscommandant kolonel Ad Verkerk, zetelt in 's-Hertogenbosch.

Het nieuwe onderkomen van de Koninklijke Marechaussee biedt plaats aan maximaal 200 personen. Naast de districtsstaf is ook de justitiële dienst (recherche) in het gebouw gehuisvest. De verbouwing van het voormalige KPN-pand heeft circa tien maanden geduurd.

De Koninklijke Marechaussee is een politieorganisatie met een militaire status. Het is een organisatie met een gevarieerd takenpakket in zowel de civiele als in de militaire dienstverlening.