Ingezonden persbericht


persbericht

Hilversum, 16 december 2005

BNN coolcasters helpen 3fm met ludieke acties

De CoolCasters van BNN zetten zich volgende week in voor Serious Request voor Congo door het maken van diverse reportages. De vier radiotalenten proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel en bieden dat op vrijdagavond aan bij het Glazen Huis op de Neude. De reportages zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 21.00 uur en 22.00 uur te horen in het Radio 1-programma BNN United.

Cielke trapt maandag af. Als je bij haar geld doneert, mag jij je persoonlijke frustraties afreageren op haar. Letterlijk. Je mag Cielke slaan, schoppen, uitschelden& Als je maar betaalt! Dinsdag gaat Lex de straat op om er nog 's een schepje boven op te doen. Hij gaat in een grote stad met een naaktmodel en een fotograaf staan. De mensen die er geld voor over hebben, mogen met dit naaktmodel op de foto. Donderdag gaat Femke op zoek naar zoveel mogelijk briefjes van 100 euro. Dit gaat ze doen met hulp van een bekende zanger. Tenslotte gaat Damla op vrijdag het totaalbedrag compleet maken. Ze doet dat op een middelbare school in Zwolle. Daar vindt vrijdag het jaarlijkse kerstontbijt plaats. Tijdens dat kerstontbijt haalt Damla alles uit de kast om op de laatste dag van de CoolCast-actie 't hoogste bedrag binnen te slepen.

Luisteraars van 3FM kunnen voor geld plaatjes aanvragen. De hele week (van 19 tot en met 24 december) zitten Giel Beelen, Wouter van der Goes en Gerard Ekdom in het Glazen Huis op de Neude in Utrecht. Daar wordt dan ook zes dagen lang, 24 uur per dag, radio gemaakt door de 3FM DJ's.

CoolCast is een project waarbij BNN gemotiveerde en talentvolle mensen tussen de 16 jaar en 23 jaar opleidt tot radio- en televisiemedewerkers. Het uiteindelijke doel van CoolCast is het verdrijven van alle BNN-medewerkers om zelf het roer over te nemen. In januari start de tweede lichting van het nu al succesvolle opleidingstraject.

Meer informatie: BNN Communicatie
Ingrid Timmer, tel: 035-6555321, e-mail: ingrid.timmer@bnn.nl


1a36518.jpg