Gemeente Bussum

Disclaimer

Stukje H. K. Onnesweg afgesloten

Een klein stuk van de rijbaan op de H. Kamerlingh Onnesweg is vanaf 19 december afgesloten voor verkeer. De bushalte op de H. Kamerlingh Onnesweg wordt verplaatst naar de Goudenregenstraat ter hoogte van de bestaande halte.

Aanleiding voor de afsluiting van dit weggedeelte is het in zeer slechte staat verkerende riool onder dit wegvlak. Hierdoor bestaat het gevaar dat de weg inzakt. Het riool in de hele straat wordt dan ook in de eerste helft van 2006 vervangen.

Twee weken geleden is er met spoed een reparatie aan het riool uitgevoerd. Het gaat om het stukje tussen de twee groenstroken, ter hoogte van de H. Kamerlingh Onnesweg nr. 102. Deze reparatie was aanleiding om het gehele riool door middel van een camera-inspectie te controleren. Uit deze inspectie is gebleken dat het riool aan vervanging toe is.

Om de veiligheid van de weggebruiker te kunnen blijven garanderen, is besloten de rijbaan tussen de twee stroken plantsoen voor verkeer af te sluiten. De rijbaan zal in dit stuk verwijderd worden en het plantsoen wordt tijdelijk doorgetrokken. Dit ter voorbereiding van een volledige reconstructie van de straat in de eerste helft van 2006.

De afsluiting van de rijbaan zal vanaf maandag 19 december van kracht worden en zeker tot aan juni 2006 duren. Dit geldt ook voor de tijdelijke locatie van de bushalte op de Goudenregenstraat.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer B. Heerschop, tel. (035) 692 88 36.