Ingezonden persbericht


Wereldwijde betaalstandaard EMV nu ook in Nederland een feit

CCV en PaySquare bieden als eerste een volledige EMV-infrastructuur

aan Nederlandse detailhandel

Amsterdam, 19 december 2005 - CCV Holland B.V., marktleider op het gebied van elektronische betaalsystemen, en PaySquare, marktleider op het gebied van acceptatie en uitgifte van internationale betaalmiddelen, kondigen de eerste volledige EMV-infrastructuur in Nederland aan. Onlangs zijn EMV-transacties al mogelijk geworden via diverse geldautomaten, nu zijn daaraan de betaalautomaten toegevoegd. De infrastructuur voldoet aan de strenge eisen die de EMV-initiatiefnemers, het voormalige Europay en de internationale organisaties MasterCard en Visa, daaraan stellen. EMV is de wereldwijde standaard die het betalingsverkeer veiliger en efficiënter maakt door de magneetstrip op betaalkaarten te vervangen door een chip.

Nu het hele traject voor de acceptatie van credit cards - van betaalautomaat tot autorisatie en verwerking - is gecertificeerd, staat niets de gefaseerde invoering van EMV in Nederland nog in de weg. Dit is vooral interessant voor ondernemers met veel credit card-betalingen en buitenlandse klanten. Credit card-betalingen omdat credit cards de eerste betaalkaarten zijn die in Nederland worden omgezet naar de EMV-standaard (later volgen ook de debit(PIN)passen) en buitenlandse klanten, omdat in het buitenland al redelijk wat EMV-betaalkaarten zijn uitgegeven. Zodra ondernemers accepteren via een EMV-betaalautomaat, hebben zij minder kans op financiële schade door fraude met betaalkaarten, zoals skimming of vervalsing.

'EMV is een internationale standaard waarmee iedereen te maken krijgt. Niet alleen de wereldwijde financiële wereld, maar ook alle consumenten en winkeliers', aldus Robert de Wolf, businessconsultant bij PaySquare. 'Immers, alle betaalkaarten worden vervangen door passen met een chip. Voor consumenten een gewenning, want zij hoeven hun credit card niet meer door een kaartlezer te halen, maar moeten deze op dezelfde manier invoeren als een chippas. De ondernemer moet ervoor zorgen dat de betaalterminal beschikt over die invoermogelijkheid, en achterliggende ondernemingen (zoals PaySquare) moeten de handelingen ondersteunen en verwerken. Kortom, een enorme operatie, waarvoor ook wij vele processen en systemen hebben moeten aanpassen. Maar het resultaat mag er zijn!'

De betaalterminal die nu EMV-gecertificeerd is, is een VeriFone OMNI 3750 automaat gecombineerd met een SC 5000 PINpad. Deze terminal is gebaseerd op C-TAP (Common Terminal Application Protocol), hét Benelux protocol voor de verwerking van EMV-transacties.

Ton van Bruggen, Managing Director van CCV Holland B.V. 'In de markt horen wij regelmatig zorgen over mogelijke langere transactietijden door gebruik van EMV-betaalkaarten. De testresultaten van PaySquare en CCV tonen echter aan dat dit niet of nauwelijks het geval is, zeker niet met ISDN, ADSL of VPN verbindingen.' Overigens verwacht CCV dat CCV Pos - de PINoplossing voor geïntegreerde kassasystemen - binnenkort ook EMV-gecertificeerd wordt.

Over CCV Holland B.V.
CCV is een internationaal opererende organisatie met partners door heel Europa. Het bedrijf is specialist op het gebied van betaalautomaten, verwerking en autorisatie van financiële en loyalty transacties en het ontwikkelen en beheren van loyalty en klantenkaartsystemen. Op basis van geavanceerde technologie biedt CCV zowel standaardproducten als klantspecifieke oplossingen. De benodigde hard- en software wordt in eigen beheer ontwikkeld. Fout-tolerante systemen, een eigen Service Center en een landelijk opererende 24-uurs serviceorganisatie waarborgen een hoog serviceniveau. CCV is gevestigd in Arnhem en opgericht in 1967.

Over PaySquare
PaySquare is dé gespecialiseerde partner voor acceptatie en uitgifte van internationale betaalmiddelen. Naast de uitgifte van een breed scala aan MasterCards en Visa credit cards, is PaySquare licentiehouder voor de acceptatie van MasterCard, Visa, Maestro en - door een uniek samenwerkingsverband - American Express. Hiermee biedt PaySquare 4 sterke merken onder 1 dak. De dienstverlening voorziet in een breed scala van diensten en producten, die worden toegespitst op iedere specifieke situatie. PaySquare is 100% dochter van Interpay Nederland B.V. en gevestigd in Utrecht. Voortbouwend op de jarenlange ervaring en expertise van Interpay Nederland B.V. is PaySquare in staat om vanuit een onafhankelijke positie te opereren.

Voor meer informatie over CCV Holland B.V. kunt u contact opnemen met: Text 100 B.V.
Liesbeth Kramer
T (020) 530 43 49 of 06 46 04 16 26
E liesbeth.kramer@text100.nl

Voor meer informatie over PaySquare kunt u contact opnemen met:

PaySquare
Manon van Heems
T (030) 283 62 75 of (0)6 50 62 10 33
E manon.van.heems@paysquare.nl
I www.paysquare.nl