Politie Groningen

Man omgekomen bij boerderijbrand (19/12/05)

provincie Groningen, 19-12-2005 - Bij een brand in een boerderij aan de Kerkelaan is zondagochtend een man om het leven gekomen.

De brandweer reageerde op enkele 112-meldingen uit Nieuwolda. De schuur van de grote boerderij stond van voor tot achter in brand. Ook het woonhuis, dat aan de schuur gekoppeld is, werd bedreigd. De schuur brandde volledig af, het woonhuis bleef bespaard. De brandweer liet het vuur gecontroleerd uitbranden. Zondagmiddag trof de brandweer in de schuur het dode lichaam aan van een man. Zowel de brandweer als de politie beschikte niet over informatie dat er mogelijk nog iemand in de schuur aanwezig zou zijn.

Technisch en tactisch onderzoek
De politie heeft direct een tactisch en technisch onderzoek ingesteld. Het onderzoek is gericht op het vaststellen van de identiteit van het slachtoffer. Daarnaast onderzoekt de politie de doodsoorzaak van de man. Ten slotte is het onderzoek gericht op de oorzaak van de brand. Vandaag zal sectie worden verricht op het lichaam van de man. Vermoedelijk is ook de hond van de eigenaar door de brand omgekomen.