Rijn & Venen, 09.55 uur

Utrecht 19-12-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Woninginbreker aangehouden

MAARSSEN Zondag 18 december betrapte een getuige een onbekende jongeman die bezig was met inbreken in een woning op een camping aan de Maarsseveensevaart. De getuige alarmeerde omstreeks 13.45 uur de politie en de agenten troffen de verdachte, een 17-jarige Maarssenaar, aan. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Aanhouding met pepperspray
MAARSSEN - Zondag 18 december omstreeks 03.40 uur werd een 27-jarige Maarssenaar aangehouden die gesignaleerd stond voor het uitzitten van detentie.

Surveillerende agenten zagen de man op een parkeerplaats op het Bisonspoor en zij wisten dat de man nog behoorlijk wat openstaande boetes moest betalen. Toen de agenten de man staande hielden en hem aanspraken rende de Maarssenaar weg richting het Antilopespoor. Toen de agenten hem wilden vastpakken, sloeg hij een van hen en bleef hij dreigen om geweld te gebruiken. Daarom moesten de agenten pepperspray gebruiken om de verdachte onder controle te krijgen. Hij is ingesloten en zal nog 50 dagen detentie moeten ondergaan. Ook moest zijn auto nog in beslag worden genomen, wat is gebeurd.