Eemland zuid 09.45 uur

Eemland zuid 10.00 uur 19-12-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Hennep aangetroffen

AMERSFOORT- Op zondagmiddag werd een hennepplantage aangetroffen. Omstreeks 17.30 uur ging de politie na binnengekomen informatie poolshoogte nemen bij een woning aan de Hendrick de Keyserlaan. De politie werd binnengelaten in de woning en hier werden twee kwekerijen aangetroffen met meer dan 175 planten. In de woning waren twee personen aanwezig in de leeftijd van 28 en 34 jaar uit Amersfoort. Zij werden aangehouden. De apparatuur en de planten werden ingenomen ter vernietiging. Uit onderzoek bleek tevens dat er illegaal stroom werd afgetapt. Tegen de verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op zondagavond werd een man aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Omstreeks 23.50 uur werd de automobilist gecontroleerd op de Rijksweg A1. De 32-jarige man bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 735 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Aanrijding letsel

AMERSFOORT- Op zondagavond raakte een automobilist gewond na een aanrijding. Omstreeks 20.40 uur reed een 26-jarige man uit Amersfoort over het Laakboulevard. Een vrachtwagen stond hier stil op de busbaan. De 26-jarige automobilist uit Amersfoort had dit kennelijk niet in de gaten en reed te de vrachtwagen aan de linkerzijde aan. Hij werd met nekklachten vervoerd naar het ziekenhuis.