Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht 19-12-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Vuurwerk

HOUTEN Zondag 18 december ontving de politie om 00.25 uur de melding dat een groep jongeren vernielingen zouden plegen op Het Rond. Agenten die poolshoogte gingen nemen, troffen geen vernielers aan, maar zagen een 18-jarige man uit Houten vuurwerk afsteken. Toen de man de agenten zag, zette hij het op een rennen, maar hij kon worden achterhaald. De rest van het vuurwerk (rotjes en pijlen) dat hij bij zich had, werd in beslag genomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor volgen

IJSSELSTEIN Zondagavond 18 december werd omstreeks 21.15 uur een 21-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij een bestuurderster van een bestelbus hinderlijk achtervolgd had.

De 36-jarige vrouw reed in haar woonplaats over de Televisiebaan richting de Clinckhoeff en wilde een versmalling in de weg doorrijden, toen op dat moment ook een automobiliste in tegengestelde richting de versmalling over wilde. De bijrijder, een 21-jarige Utrechter, stapte direct de auto uit en schold de vrouw uit. Daarna stapte hij zelf achter het stuur van de auto, koos in eerste instantie eieren voor zijn geld en reed achteruit. Daarna bleef hij achter de vrouw aanrijden. De vrouw belde de politie en agenten konden de man bij een fastfoodrestaurant aanhouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het hinderlijk volgen. De bijrijdster, een 19-jarige vrouw uit Utrecht, bleek zonder rijbewijs te hebben gereden. Daarvoor heeft zij een bekeuring gekregen.

Verkeersongeval

NIEUWEGEIN Zondag 18 december vond ter hoogte van de kruising A.C. Verhoefweg Zuidstedeweg een verkeersongeval plaats waarbij twee personen gewond raakten.

Omstreeks 13.50 uur reed een 32-jarige automobiliste uit IJsselstein richting Nieuwegein noord en raakte zij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. De auto kwam tegen een boom aan de linkerzijde van de weg tot stilstand. Een 17-jarige passagiere en een 38-jarige inzittende, beiden uit IJsselstein, raakten gewond en zijn met hoofd- en nekklachten per ambulance naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd. De bestuurster is door agenten naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

De toedracht van het ongeval wordt nader onderzocht.