Politie Groningen

Persberichten maandag 19 december 2005

Provincie Groningen 19-12-2005 -

Zevenhuizen: bestuurder onder invloed
Een 21-jarige automobilist uit Zevenhuizen is zondagnacht in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed. De politie zag de man rijden over de Kokswijk. Na een eerste blaastest moest hij voor een vervolgonderzoek mee naar het politiebureau. Daar bleek dat hij 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Veendam, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 630 , aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.
Ter Apel, A. G. Wildervanckweg : aantal geregistreerde voertuigen: 690, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 126 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Veendam: politie zoekt eigenaar van vogelhuisje
De politie is op zoek naar de eigenaar van een vogelhuisje. De politie hield zaterdagnacht 10 op 11 december, omstreeks 04.30 uur, een 27-jarige man uit Veendam aan voor de diefstal van het vogelhuisje. Hij had volgens eigen zeggen het huisje in het water van de waterbak op het Kerkplein gegooid toen de politie langsreed. Ook verklaarde de man dat hij het groen houten vogelhuisje had weggenomen tijdens zijn wandeling vanaf de discotheek in Wildervank naar het centrum van Veendam. De politie wil graag in contact komen met de rechtmatige eigenaar van het vogelhuisje. Hij of zij kan bellen met het landelijke telefoonnummer 0900-8844.