Politie Hollands Midden

Datum: 19 December 2005

Sassenheim Kerstboom vernield De politie heeft vijf jongeren uit Sassenheim aangehouden in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 december. Zij worden ervan verdacht de kerstboom ter hoogte van Park Rusthoff te hebben vernield. De boom was omver gegooid door de jeugdige plaatsgenoten. Door de oplettendheid van een middenstander zijn vijf jongens, drie 16-jarige, een 15- en een 17-jarige aangehouden en overgebracht naar het politie bureau te Katwijk, waarna uiteindelijk twee 16-jarige van hen verantwoordelijk gesteld konden worden voor de vernieling. Zij kregen daarvoor een proces verbaal. De boom was dusdanig beschadigd, dat de gemeente deze heeft moeten weghalen. De gemeente zal de jongens aansprakelijk stellen voor de geleden schade.

Noordwijk(erhout)/ Woninginbraken Sassenheim/ Oegstgeest In het weekeinde van zaterdag 17 en zondag 18 december is er ingebroken in verschillende woningen in de Bollenstreek. In twee woningen in Sassenheim aan de Adelborst van Leeuwenlaan en de Molenstraat is er ingebroken. De bewoners hebben aangifte gedaan van diefstal. Uit de woning aan de Molenstraat zijn sieraden en bankpasjes meegenomen. Daders hebben de woning doorzocht op waardevolle spullen. Uit de woning van de Adelborst van Leeuwenlaan zijn onder andere horloges, een computer en een dvd-speler meegenomen. Twee woningen in Noordwijkerhout zijn ook bezocht door inbrekers. Uit de woning aan de Ruys de Beerenbroucklaan zijn geluidsboxen meegenomen. Het is nog niet bekend wat daders hebben meegenomen uit een woning aan de Geesthof. Daders zijn in de deze woning via de achterzijde binnengekomen, maar zijn vermoedelijk door een afgaand alarm op de vlucht geslagen. In Oegstgeest, in een woning aan De Voskuyl zijn dader(s) via de keukendeur binnengekomen en hebben het huis doorzocht op waardevolle spullen. Wat er precies is weggenomen is nog onbekend. In Noordwijk troffen bewoners aan de Derk Bolhuisstraat hun woning bij thuiskomst overhoop aan. Inbrekers waren via de achterzijde binnengedrongen en hebben uit de woning een plasmascherm weggehaald. De politie heeft de inbraken in onderzoek. Alle gedupeerden zullen gevraagd worden, zover dat nog niet gebeurd is, om aangifte te doen. Via het houden van buurtonderzoeken, waarbij omwonenden gevraagd worden of zij iets verdachts gezien of gehoord hebben, wordt geprobeerd een signalement van de verdachte te krijgen. Ook zal in veel gevallen de Technische Recherche van de politie ingezet worden, om te achterhalen of er sporen te vinden zijn die kunnen leiden naar een verdachte.

Leiden Conflict tussen groep en taxichauffeur Een 30-jarige taxichauffeur uit Leiden heeft aangifte gedaan van mishandeling. De chauffeur stond op zondag 18 december, omstreeks 00.15 uur, op de Willem de Zwijgerlaan om eventuele klanten thuis te kunnen brengen. Een groep mannen uit Katwijk (twee van 21 jaar, twee van 23 jaar en één van 36-jaar) wilde van de taxi gebruik maken, maar niet iedereen paste erin. De groep was luidruchtig en uit onvrede werd er tegen de taxi geschopt. De taxichauffeur wilde iedereen uit de taxi hebben waarop er een handgemeen ontstond. De taxichauffeur moest het ontgelden. De chauffeur heeft op een gegeven moment de jongens met een krik van zich af weten te weren. Het is niet duidelijk of hij daadwerkelijk geslagen heeft met de krik. Wanneer dit wel het geval is kan er ook aangifte gedaan worden tegen de taxichauffeur. De politie heeft allen, waaronder ook de chauffeur aangehouden en op het bureau gehoord. Inmiddels is iedereen in vrijheid gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Leiden Helper verdacht van diefstal De politie heeft aangifte opgenomen van een 70-jarige vrouw uit Leiden. Op zaterdag 17 december, rond 17.50 uur, is zij op de Waardgracht ten val gekomen. Zij werd overeind geholpen door een jongen die haar naar huis hielp. Thuis heeft de jongen haar nog geholpen met verbandmiddelen. Vervolgens is de jongen naar huis gegaan. Bij het arriveren van de ambulance wilde de vrouw haar tas pakken, die was echter weg. Het vermoeden is dat de jongen de tas heeft weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Alphen aan den Rijn Diefstal met geweld

Een 30-jarige Alphenaar is zaterdag 17 december, omstreeks 02.45 uur, met geweld van zijn mobiele telefoon en portemonnee beroofd. De Alphenaar en een vriend liepen ter hoogte van Bahlmansport toen een man uit een groepje tegen de vriend opliep. De Alphenaar reageerde verbaal hierop waarna hij met een fietsslot werd geslagen en geschopt door twee mannen. Door de slagen raakte de Alphenaar buiten bewustzijn. Toen hij weer bijkwam bleken zijn mobiel en portemonnee gestolen te zijn. De vriend, een 29-jarige Alphenaar, werd door een meisje uit de groep van drie personen met een kettingslot bedreigd. Op basis van de signalementen werden een 24-jarige man uit Woubrugge, een 25-jarige man uit Alphen en een 17-jarige Alphense aangehouden. Bij één van de man werd de mobiele telefoon aangetroffen. Bij het meisje werd een kabelslot aangetroffen. De politie doet verder onderzoek.

Hazerswoude-Dorp Verkeersongevallen

Vrijdag 16 december, omstreeks 15.15 uur, vond er een aanrijding plaats tussen twee auto's op de Hoogeveeensweg ter hoogte van het ITC-Terrein. Een 21-jarige automobilist uit Skarzysko-Kamienna (P) reed in de richting van Boskoop en haalde een ander voertuig in. Op het moment dat de bestuurder op de andere weghelft was kwam uit de andere richting een auto met vijf inzittenden. Vier van hen werden overgebracht naar ziekenhuizen in Gouda en Zoetermeer. De 43-jarige bestuurster liep vermoedelijk een gebroken rib op en een 16-jarige jongen een gebroken pols. Alle inzittenden zijn afkomstig uit Benthuizen. Korte tijd later vond op de kruising Gemeneweg/ Hoogeveenseweg een verkeersongeval plaats. Een 20-jarige automobilist uit Leiden reed vanuit de richting van Benthuizen en sloeg op de kruising linksaf. Hij verleende hierbij geen voorrang aan een 24-jarige automobiliste uit Boskoop. Door de aanrijding botste de Boskoopse tegen de autobus van een 54-jarige Gouwenaar welke stilstond op de Gemeneweg voor het kruispunt met de Hoogeveensweg. Er vielen geen gewonden.

Bodegraven Voetgangers mishandeld

Twee voetgangers, een 40-jarige man en 42-jarige vrouw uit Bodegraven, zijn zaterdagavond 17 december rond 22.15 uur aan de Cortenhoeve mishandeld door twee jongemannen. De man en vrouw staken de weg over en de auto waarin de jongemannen zaten stopte. Vanuit een opengedraaid raampje werd de man en de vrouw iets toegeroepen. Toen de man vroeg wat ze riepen, stapte de bijrijder uit, liep op het tweetal toe en deelde enkele klappen uit. Ook de bestuurder kwam er bij staan. Beiden hadden een bierflesje in hun handen en één van deze flesjes werd ook gegooid. Deze miste zijn doel en viel kapot op straat. Op het moment dat er meer mensen verschenen, stapte het tweetal weer in de auto en reed weg in de richting van de Vrije Nesse. De man en vrouw deden bij de politie aangifte. De politie is een onderzoek begonnen.

Gouda Aanhoudingen voor geweld

De politie hield op vrijdag 16 december, rond 23.20 uur, op de Houtmansgracht drie mannen uit Gouda van 20, 21 en 23 jaar aan. Camaratoezicht registreerde dat de drie op de Zeugstraat zomaar insloegen op een groepje mensen die uit het Poolcentrum kwamen. Vervolgens liepen ze weg in de richting van de Wilhelminastraat, stapten in een auto en reden weg. De politie onderschepte de auto op de Houtmansgracht. De verdachten zijn in de loop van zaterdag weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op en heeft de zaak verder in onderzoek.

Moordrecht Politie zoekt geweldplegers

De politie is op zoek naar 7 jongens van rond de 15 tot 17 jaar die op zaterdag 17 december, rond 21.30 uur, aan de Veerstoep twee inwoners uit Gouderak mishandelden. De 32-jarige veerbaas had net een 46-jarige plaatsgenoot overgezet toen hij zag dat deze op de parkeerplaats werd belaagd door de jongens. Toen hij ertussen sprong om de man te ontzetten kreeg hij ook de nodige schoppen en klappen van de jongens. Vervolgens renden ze weg. De aanleiding voor dit incident was dat de 46-jarige man de jongens aansprak op hun gedrag. Ze waren daar bezig aangeplante boompjes te vernielen. Kennelijk waren ze niet van deze bemoeienis gediend en gebruikten geweld tegen de twee mannen. De politie is een onderzoek gestart.

Reeuwijk Aanhoudingen voor mishandeling

De politie hield op zaterdag 17 december, rond 03.15 uur, op de Bloemendaalseweg in Gouda twee jongens uit Gouda van 18 en 20 jaar aan. Een getuige had gezien dat de jongens kort voor hun aanhouding op de Reewal in Reeuwijk een 18-jarige plaatsgenoot het water in hadden getrapt en hem daarin steeds terugtrapten. Na enige tijd waren ze op de fiets weggereden. Aan de hand van het signalement onderschepte de politie de twee op de Bloemendaalseweg. De beide verdachte zijn na hun verhoor in de loop van zaterdagmiddag weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Reeuwijk Aanhoudingen voor geweld

De politie hield op zondag 18 december, rond 02.30 uur, aan de Nieuwdorperweg twee jongens uit Hazerswoude-dorp van 19 en 20 jaar aan. De twee hadden in een uitgaansgelegenheid voor moeilijkheden gezorgd en werden door portiers uit de zaak verwijderd. Dit pikten zij, én nog 10 tot 12 jongeren, niet en belaagden de portiers. Daarbij vielen klappen. Ook een 19-jarige bezoeker uit Gouda deed aangifte, omdat hij klappen van de twee had gekregen. De verdachten zijn na hun verhoor in de loop van de zondag weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Waddinxveen Verkeersongeval Op zondag 18 december heeft er een ongeluk plaatsgevonden op de kruising van de Zuidkade en de Apollalaan. Een 74-jarige vrouw uit Waddinxveen reed over de Zuidkade en verleende ter hoogte van de kruising geen voorrang aan een van rechtskomende 43-jarige motorrijder uit Waddinxveen. De motorrijder kon een aanrijding niet meer voorkomen en kwam ten val. Hij is met beenletsel overgebracht naar het Groene Hart ziekenhuis in Gouda.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --