Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Ede - scooter geschept door auto, Veenendaler gewond
Publicatiedatum: 19-12-2005 10:38:10

Een zestienjarige jongen uit Veenendaal is zondagmiddag gewond geraakt in Ede nadat hij rijdend op zijn scooter was geschept door een auto. Het ongeluk gebeurde omstreeks half drie toen de Veenendaler de Rijksweg N224 wilde oversteken. Vermoedelijk merkte hij een naderende auto, bestuurd door een 60-jarige Edenaar, niet op. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen, waarna de scooterrijder werd geschept. Als gevolg van de aanrijding liep de jongen onder meer enkelletsel op. Hij is ter behandeling naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lunteren - man opgepakt wegens bedreiging ex

Publicatiedatum: 19-12-2005 10:37:21

De Edese politie heeft in de nacht van zondag op maandag in Lunteren een 39-jarige man uit Ede aangehouden wegens bedreiging. De man wordt ervan verdacht zijn 21-jarige ex-vriendin, eveneens uit Ede, met de dood te hebben bedreigd. De twee waren elkaar tegengekomen in een horecazaak in Lunteren en hadden onderling ruzie gekregen. De Edenaar zou daarbij gedreigd hebben zijn ex om het leven te brengen. De vrouw waarschuwde de politie, die de Edenaar aanhield. De man is voor nader verhoor ingesloten. Door de vrouw is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - beschonken Wageninger aangehouden na aanrijding
Publicatiedatum: 19-12-2005 10:36:42

Een 33-jarige automobilist uit Wageningen is in de nacht van zondag op maandag door de politie in zijn woonplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht te zijn doorgereden na een aanrijding. Ook bleek hij onder invloed van alcohol. Getuigen waarschuwden rond twee uur 's nachts de politie nadat ze gezien hadden dat er op de rotonde aan de Rooseveltweg, nabij de Van Uvenweg een auto tegen een muurtje was gereden. De bestuurder van de auto reed na de aanrijding door zonder zich bekend te maken. Agenten troffen na een zoektocht de zwaar beschadigde auto aan op de Troelstraweg. Op het woonadres van de eigenaar die aan de hand van het kenteken kon worden opgespoord, troffen agenten de 33-jarige Wageninger aan. De man gaf toe de aanrijding te hebben gehad. De agenten roken bovendien alcohol bij de man, waarna hij werd aangehouden. Uit ademonderzoek bleek dat de Wageninger met een alcoholpromillage van 1,57 achter het stuur had gezeten. Dat is drie keer zoveel als is toegestaan. Tegen de Wageninger is proces-verbaal opgemaakt. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Renkum - Halt voor Renkumers na opblazen brievenbus
Publicatiedatum: 19-12-2005 10:35:33

Drie Renkumers, allen twaalf jaar oud, hangt vermoedelijk een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt. De drie zouden zondagmiddag met vuurwerk een brievenbus aan de Bram Streeflandweg in hun woonplaats hebben opgeblazen. De brievenbus raakte daarbij beschadigd. Getuigen, die de jongens bij de brievenbus in de weer hadden gezien, waarschuwden de politie. Die kwam de jongens dankzij een goede persoonsbeschrijving op het spoor. De drie werden over de zaak aan de tand gevoeld en bekenden hun aandeel. Bij het trio werden nog tien stuks illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606