Eemland noord 10.55 uur

Utrecht 19-12-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Onder invloed

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG / BAARN De politie heeft zaterdagnacht, om 03.25 uur, een 28-jarige Bunschoter aangehouden die onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde op de Broerswetering.

De man werd gecontroleerd tijdens een alcoholcontrole en blies 260 ug/l op de ademtestapparatuur. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal.

Op zondagavond 18 december, even voor middernacht, werd op de Tromplaan een 48-jarige Baarnaar aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man viel op door zijn rijgedrag en werd gecontroleerd. Hij bleek teveel alcohol in zijn lichaam te hebben want hij blies 260 ug/l.

Hij kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal

Aangehouden voor winkeldiefstal

BAARN De politie heeft zaterdag 17 december meerdere verdachten aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

De eerste verdachte, een 20-jarige inwoonster van Baarn , werd om 09.00 uur betrapt in een winkel aan de Eemnesserweg toen zij enkele levensmiddelen, ter waarde van bijna 12 euro, zonder te betalen wilde meenemen.

Zij werd aangehouden en de gestolen waar werd teruggeven aan de winkeleigenaar. Van de politie kreeg zij een boete van 125 euro.

De tweede verdachte betrof een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die in dezelfde winkel, rond 18.25 uur, een hoeveelheid haarverzorgingsproducten, ter waarde van 56 euro, meenam zonder te betalen.

De man kon met veel moeite door de winkelmedewerkers worden aangehouden en aan de politie worden overgedragen. De dief betrof een zogenaamde veelpleger en werd ingesloten aan het politiebureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongens aangehouden voor brandstichting

BAARN De politie heeft zaterdagavond, rond 21.40 uur, twee minderjarige jongens van 14 en 15 jaar uit Baarn en Soest aangehouden voor brandstichting.

De jongens werden door gewaarschuwde agenten aangehouden toen deze naar aanleiding van een melding op de Zandvoortweg over een mogelijke brandstichting een onderzoek instelden. De jongens waren bezig geweest met het stoken van een vuurtje tegen de gevel van een pand gelegen aan de Zandvoortweg. De gevel raakte hierdoor niet in de brand maar liep wel roetschade op.

Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt. Na het verhoor zijn de knapen overgedragen aan de familie.

Wie hangt daar aan de bel

BAARN- Op maandagochtend werd een vernieler aangehouden. Omstreeks 02.10 uur hoorde een agent in het politiebureau aan de Eemnesserweg gebonk op de voordeur. De agent ging kijken en zag een 34-jarige man uit Baarn voor de deur staan. De man werd binnengelaten en was duidelijk onder invloed van alcohol. De man vertelde dat de bel te laag hing en daarom had hij deze er maar afgetrapt. De man werd direct aangehouden voor vernieling en openbare dronkenschap. Hij zal de schade moeten vergoeden. Daarnaast werd een proces-verbaal zijn deel.