BKWI


Suwinet-Inkijk release 3.3 succesvol Print
maandag, 19 december 2005

Afgelopen vrijdag is release 3.3 van Suwinet-Inkijk succesvol in productie genomen.
Vanaf vandaag, maandag 19 december, is deze nieuwe versie van Suwinet-Inkijk beschikbaar. Hieronder volgt een overzicht van de nieuwe functionaliteiten:

Algemene wijzigingen
Demo
Op de homepage van Suwinet-Inkijk staat vanaf nu een link naar de demoversie van Suwinet-Inkijk.

Presentatie uitkeringsverhoudingen van GSD
De GSD's leveren - via het Inlichtingenbureau - uitkeringsperioden. In diverse Suwinet-Inkijk overzichten worden deze perioden echter als uitkeringsverhoudingen getoond.

Waarom gebeurt dit?
Suwinet-Inkijk vertaalt de aangeleverde uitkeringsperioden naar een uitkeringsverhouding om het overzicht op een eenduidige en overzichtelijke manier te kunnen presenteren.

Hoe vertaalt Suwinet-Inkijk de uitkeringsperioden naar uitkeringsverhoudingen?
Uit alle aangeleverde perioden in een bericht (sofi-nummer) wordt de oudste periode-begindatum de begindatum en de jongste periode-einddatum de einddatum van de uitkeringsverhouding. Eventuele hiaten tussen twee aangeleverde perioden zijn daar door niet inzichtelijk. Dit is met name lastig voor gemeenten, zij zien perioden die niet overeenkomen met hetgeen in hun eigen administratie staat.

Deze werking is conform de huidige functionele specificaties van Suwinet-Inkijk. Op dit moment wordt onderzocht of deze functionaliteit aangepast moet worden en hoe.

Technische verbeteringen
Naast deze functionele wijzigingen zijn ook technische verbeteringen doorgevoerd. Zo worden er voorbereidingen getroffen om Suwinet-Inkijk voor te bereiden op het Digitaal Klantdossier. Tevens zijn er technische wijzigingen doorgevoerd die voor een lagere netwerkbelastingen moeten zorgen. Hierdoor zal Suwinet-Inkijk sneller werken op locaties met een smalle internetverbinding.

Partij specifieke wijzigingen
CWI
Er is een tweede versie van het LRD bericht beschikbaar waarin de geslachtsaanduiding is opgenomen. De geslachtsaanduiding wordt toegevoegd aan de schermen waar GBA gegevens getoond worden. Dit zijn de schermen met persoonsgegevens en medebewonergegevens. De LRD levert dit gegeven pas begin januari. Pas op dat moment worden de gegevens op de schermen ingevuld. U wordt daar middels het nieuws op Suwinet-Inkijk over geïnformeerd.

Het Beroepen- en Opleidingenregister (B&O) kan nog niet beschikbaar worden gesteld. Er was al gemeld dat het ter beschikking stellen van de functionaliteit in deze release mede afhing van de tijdige gegevensaanlevering van de B&O gegevens en eventueel daaruit voortvloeiende wijzigingen ten opzichte van de bestaande functionaliteit. Helaas zijn de vernieuwde gegevens nog niet aangeleverd.

UWV
De datum van overlijden wordt toegevoegd in de schermen Rechtmatigheid WW en Reïntegratie WW.