Politie Zuid-Holland-Zuid

19/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

19-12-2005 - Persberichten District I

BEDREIGD
DORDRECHT De politie heeft op zondagmiddag 18 december een 29-jarige Dordtenaar aangehouden en in verzekering gesteld nadat hij een 36-jarige plaatsgenoot had bedreigd en geslagen. Dit gebeurde rond middernacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 december j.l. in een woning aan de Blaauwweg. De 29-jarige- een bekende van het slachtoffer - bedreigde de 36-jarige man in zijn woning met een mes en een tang. Ook wilde hij spullen wegnemen. Door de bedreiging kon de 36-jarige bewoner zijn huis niet verlaten. Uiteindelijk ging de 29-jarige weg. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

BEDREIGING
DORDRECHT De politie heeft op zondagavond 18 december een 30-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een woning aan de Willem Barentszstraat. De man zou zijn vrouw (27) hebben bedreigd met een mes na woorden over hun relatie. Een kennis die op zoek was alarmeerde de politie. Die hield de verdachte aan en sloot hem in. Het mes is in beslag genomen. De vrouw heeft aangifte gedaan van bedreiging.

BRIEVENBUS VERNIELD
DORDRECHT Een brievenbus aan de Groenendijk is op zondagavond 18 december vermoedelijk vernield door vuurwerk. De 40-jarige bewoner hoorde omstreeks 20.25 uur een harde klap en rook kruitdamp. Vermoedelijk heeft men een stuk knalvuurwerk in de brievenbus gelegd. De brievenbus is vernield. De politie heeft een kijkje genomen. Er zal aangifte van vernieling worden opgenomen.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft op zondagavond 18 december een 39-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De politie kreeg zondagavond de melding van een man die vernielingen zou aanrichten in een woning aan de Palissander. Ter plaatse bleek de echtgenote (34) van de verdachte een dik oog te hebben. Ze was geslagen door haar man in de woning van familie aan de Palissander. Ook bleek er meubilair in de woning te zijn vernield. De verdacht was uit de woning weggegaan. Hij werd aangehouden in een woning aan de Chico Mendesring. Het slachtoffer is voornemens aangifte te doen van mishandeling, de familie wil aangifte doen van vernieling.