Stad Utrecht, 11.40 uur

Utrecht 19-12-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Politie maakt einde aan ontvoering

UTRECHT De Politie Utrecht heeft samen met de politie België en Frankrijk een einde gemaakt aan een ontvoering van een man uit Utrecht die vastgehouden werd in Frankrijk.

Op dinsdag 13 december meldde een vrouw zich aan het politiebureau van het district Utrecht noord. De vrouw had informatie dat een familielid van haar tegen zijn wil werd vastgehouden in Frankrijk. De politie startte een onderzoek en ontdekte dat het 27-jarige slachtoffer uit Utrecht mogelijk vanuit Brussel naar Frankrijk ontvoerd was.

Dankzij de goede samenwerking tussen de Belgische politie en de politie in de Franse stad Nancy werd de verblijfplaats van het slachtoffer achterhaald en kon in de vroege ochtend van donderdag 15 december het slachtoffer door Franse politie worden bevrijd. Tijdens de actie werden vijf verdachten aangehouden. De man is tijdens zijn ontvoering bedreigd en mishandeld. De politie Utrecht doet verder onderzoek naar de reden waarom de man tegen zijn wil werd vastgehouden.

Vuurwapen gevonden

UTRECHT Een 39-jarige Hilversummer is zondagochtend vroeg aangehouden in Utrecht wegens vuurwapenbezit.

De man trok de aandacht van de politie toen hij in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 00.40 uur met hoge snelheid over het Zandpad reed. De agenten gingen achter hem aan en volgden hem tot een benzinestation aan de Einsteindreef, waar de man uitstapte.

Terwijl de Hilversummer in de tankshop was, keek een van de agenten in zijn auto. Op een van de stoelen zag hij een patroon liggen. Toen de bestuurder de shop verliet, werd hij aangehouden. Fouillering leverde niets op, maar op aanwijzingen van de man vond de politie in de auto een geladen vuurwapen. Daarnaast troffen de agenten een holster en een tweede patroon aan.

Uit een ademtest op het politiebureau bleek dat de Hilversummer een alcoholgehalte had van 660 ug/l. De verdachte is in verzekering gesteld. De auto, het vuurwapen, de patronen en het holster zijn in beslag genomen. De politie doet nog onderzoek naar recent gebruik van het wapen.

Rijden onder invloed

UTRECHT Een 37-jarige inwoner van t Goy is zondagavond omstreeks 23.30 uur in Utrecht aangehouden wegens rijden onder invloed.

Surveillanten werden aangesproken door een voorbijganger. Die meldde dat de verdachte mogelijk dronken in de auto was gestapt. Op de Korte Jansstraat hielden de agenten de automobilist aan. De blaastest bevestigde dat hij te veel had gedronken.

Op het politiebureau bleek uit de ademtest dat de man een alcoholgehalte had van 700 ug/l.

Vuurwapengevaarlijke man aangehouden

UTRECHT Een arrestatieteam van de politie heeft zondagmiddag omstreeks 16.15 uur een 27-jarige Utrechter aangehouden die bekend stond als vuurwapengevaarlijk.

Kort daarvoor kwam een vrouw uit Utrecht naar het politiebureau aan de Marco Pololaan om aangifte te doen van mishandeling. Zij waarschuwde dat de man die haar had mishandeld mogelijk in het bezit was van een vuurwapen.

Daarop besloot de hulpofficier van justitie een arrestatieteam in te zetten. Uit onderzoek bleek dat de verdachte inmiddels weer thuis zat aan de Van Eechoudlaan. In overleg besloot de politie hem te bellen met het verzoek zich op het bureau te melden. Kort daarop kon het arrestatieteam hem aanhouden.

In de woning werd een namaakvuurwapen aangetroffen. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

Winkeldieven gepakt

UTRECHT Een 18-jarige Utrechter en twee jongens uit Zeist (beiden 16) zijn zondagmiddag omstreeks 15.30 uur aangehouden wegens winkeldiefstal van kleding in Utrecht.

Een van de minderjarigen werd aangehouden door winkelpersoneel. De andere verdachten hadden inmiddels de benen genomen. Op telefonisch verzoek van de politie meldden zij zich weer bij de winkel.

Een van de 16-jarige jongens bleek in het bezit van een labelverwijderaar. Die werd in beslag genomen. De jongens werden na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De ouders worden ingelicht.

Rijden onder invloed

UTRECHT Een 25-jarige Belg is zondagochtend vroeg in Utrecht aangehouden wegens rijden onder invloed.

Politieagenten zagen de automobilist omstreeks 06.15 uur een rondje maken over het 5 Mei-plein. De blaastest wees uit dat hij te veel had gedronken. Op het bureau bleek uit de ademtest dat zijn alcoholgehalte 440 ug/l bedroeg. De man kon vertrekken nadat hij een transactie van 450 euro had betaald.