1e persbericht van maandag 19 december 2005

Eindhoven 19-12-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert verdachte van mishandeling

De politie heeft zondagavond rond 23.00 uur een man van 29 jaar uit Eindhoven aangehouden in zijn woning in Woensel-Noord. Hij wordt ervan verdacht dat hij rond 18.00 uur zijn 25-jarige echtgenote en haar 51-jarige vader heeft mishandeld. Dat gebeurde in de woning van de vader in Woensel-Zuid. De vader werd geschopt en geslagen, waarna hij zich in een ziekenhuis heeft laten behandelen aan zijn verwondingen. De vrouw werd door haar echtgenoot bij de keel gegrepen en tegen een muur gegooid. Daarna ging hij er vandoor. De gewaarschuwde politie kon de verdachte later in zijn huis aanhouden en insluiten voor verder onderzoek. De man en de vrouw liggen in echtscheiding.

Helmond: Man door politie aangehouden na mishandelen vrouw

Een man van 52 jaar uit Helmond is maandagochtend rond 2.40 uur in zijn woning in Helmond-West aangehouden. Hij zou kort daarvoor in hun woning zijn 22-jarige vrouw hebben mishandeld. De vrouw is daarna door de man op straat gezet. Hij is aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld en ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Man aangehouden voor mishandeling

Op de Burgemeester van Houtlaan is zondagavond rond 22.35 uur een 25-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die avond een 17-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Hij sloeg hem in het gelaat. De politie trof de verdachte aan op de Burgemeester van Houtlaan waar hij tegen de ruit van een pand aan sloeg en schopte. Bij zijn aanhouding gedroeg de man zich agressief. Hij bonkte met zijn hoofd op het politievoertuig. Hij is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Oirschot: Verdachte van mishandeling door politie opgepakt

De politie heeft maandagochtend rond 0.45 uur een 23-jarige man uit Oirschot in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van drie andere mannen. Dat gebeurde zondagavond rond 23.30 uur bij een horecazaak aan de Oude Grintweg. De 23-jarige man kreeg daar ruzie met een 19-jarige man uit Boxtel nadat hij deze om een sigaret had gevraagd en niet had gekregen. De man uit Boxtel raakte door de klappen die hij vervolgens kreeg buiten kennis. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. Toen een 38-jarige man uit Oirschot en een 19-jarige man uit Liempde tussenbeide kwamen, kregen zij ook klappen van de 23-jarige man en van een mede-verdachte. De 38-jarige man liep letsel op aan zijn neus en mond, de man uit Liempde raakte gewond aan hoofd en kaak. De twee verdachten zijn er na de vechtpartij in een auto vandoor gegaan. Op basis van de kentekengegevens kwam de politie uit bij de 23-jarige verdachte. Hij werd thuis aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. De andere verdachte is nog spoorloos.

Veldhoven: Dronken automobilist aangehouden na botsing met paal

Op de Buizerd is zondagavond rond 19.40 uur een 41-jarige man uit Eindhoven door de politie aangehouden. Hij was daar met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden. De man bleek op het bureau teveel gedronken te hebben. Zijn alcoholpromillage bedroeg 2,20. Het rijbewijs van de man is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Kleding weg bij ramkraak

Maandagochtend rond 5.25 uur is bij een ramkraak bij een winkel aan de Kromstraat een onbekende hoeveelheid kleding weggenomen. Bij de ramkraak werd een auto gebruikt om de deuren uit de pui te rijden. De daders zijn er met de auto vandoor gegaan.

Nuenen: Insluiping in woning

Zondagavond tussen 19.30 en 21.15 uur is ingebroken bij een woning aan De Vlos. Men kwam vermoedelijk binnen door een niet afgesloten raam of deur. De buit bestond uit een digitale camera, sieraden en kleding.