Senternovem3

MKB op dreef met innovatieve milieuprojecten

Nederlandse industriële MKB-bedrijven hebben in 2005 weer veel belangstelling getoond voor het programma Milieu & Technologie. Via dit stimuleringsprogramma van de overheid kunnen ondernemers subsidie krijgen voor innovatieve milieuprojecten die een bijdrage leveren aan het terugdringen van de milieuvervuiling. Voor deze projecten was in 2005 een budget beschikbaar van zes miljoen euro.

In totaal hebben ondernemers 147 aanvragen ingediend bij SenterNovem tegen 144 in 2004. Het programma Milieu & Technologie stimuleert zowel de (technische) ontwikkeling van milieuvriendelijke innovaties, als onderzoek om zulke innovaties beter in de markt te zetten. Met ingang van 1 maart 2006 kunnen ondernemers nieuwe projecten indienen voor het programma. Het budget voor 2006 bedraagt naar verwachting vijf miljoen euro.

Het programma Milieu & Technologie
Het programma Milieu & Technologie stimuleert de Nederlandse industrie tot het ontwikkelen en toepassen van innovatieve processen, producten en diensten. Voor het programma komen alleen projecten in aanmerking waarbij, in vergelijking met gangbare alternatieven, het milieu substantieel minder wordt belast. SenterNovem voert dit programma uit in opdracht van de ministeries van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM), Economische Zaken (EZ), Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Meer informatie?
Wilt u meer weten over SenterNovem en het programma Milieu & Technologie, kijk dan op www.senternovem.nl/milieutechnologie.
SenterNovem is een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken. SenterNovem voert beleid uit voor verschillende overheden en draagt zo bij aan innovatie en duurzaamheid.