Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Danka Office Products nieuwe distributeur OKI Printing Solutions

Exclusieve overeenkomst voor distributie Executive-serie op basis van 'click- charge model'

Hoofddorp, 19 december 2005 - Danka Office Products en OKI Printing Solutions hebben per 1 december 2005 een exclusieve overeenkomst afgesloten voor de distributie van de Executive-serie multifunctionals (MFP's) van OKI. Deze worden door Danka aangeboden op basis van een click-charge model: met de klant wordt een contract afgesloten waarbij deze per afdruk een bepaalde prijs betaalt. De Executive-serie bestaat uit drie verschillende types MFP's: de C5510, de C5540 en de C9800. Het gaat om high-end modellen met paginasnelheden tot 40 pagina's per minuut.

"Onze Executive-serie is een productlijn die een hoge kwaliteit combineert met een Iage paginaprijs. Dit wordt de komende jaren steeds belangrijker. Het distributiekanaal van Danka is zeer geschikt om deze high-end MFP's aan te bieden op basis van het click-charge model en vormt een goede aanvulling op ons bestaande dealernetwerk. Met de samenwerking verwachten we onze positie in dit marktsegment verder te versterken", zegt Korstiaan van Kleef, sales en marketing director van OKI Printing Solutions.

"De prijs/prestatieverhouding van de Executive-serie van OKI is uitstekend en ook de kwaliteit en betrouwbaarheid zijn optimaal. Deze vormt een goede aanvulling op ons productaanbod. Bovendien biedt de samenwerking ons een goede ingang tot de IT-markt. OKI staat daarin goed bekend en brengt veel expertise mee vanuit de printeromgeving", aldus Rob Baggerman, Sr. Vice-president van Danka Office Products. "Verder spreekt OKI ons als organisatie aan. Het is al jarenlang een toonaangevend bedrijf in dit segment"

Over Danka Office Products

Danka Office Products is een onafhankelijke leverancier van documentsystemen van diverse toonaangevende fabrikanten van printers, faxen en multifunctionals tot complete netwerksystemen en printing on demand-oplossingen. In Nederland beschikt het bedrijf over een landelijk dekkend netwerk van middelgrote tot grote dealers. Deze bedienen kleine tot middelgrote organisaties in diverse sectoren, onder meer met MFP's onder de eigen merknaam Infotec.

Over OKI Printing Solutions
OKI Printing Solutions ontwerpt, maakt en verkoopt papiergeoriƫnteerde apparatuur zoals printers, faxen en multifunctionele producten. Het bedrijf heeft verkoop- en marketingvestigingen verspreid over de hele wereld. De Nederlandse vestiging is gevestigd in Hoofddorp. OKI Printing Solutions is een volle dochter van het Japanse OKI Electric Industry Co. Ltd, een toonaangevend bedrijf op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Wereldwijd werken er ruim 21.000 mensen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Tokio, Japan. Alle productiefaciliteiten zijn ISO-gecertificeerd, een bewijs dat OKI zichzelf de verplichting oplegt de kwaliteit van de productie continu te controleren en verbeteren. Meer informatie op www.oki.nl.