Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 december 2005

Verkeerscontrole

Politie Twente houdt grote verkeerscontrole

Hengelo en Borne

De Politie Twente hield op zondag 18 december tussen 14.30 uur en 21.15 uur een grote verkeerscontrole op diverse locaties in Hengelo en Borne. Bij ieder gecontroleerd voertuig werd van de bestuurder een blaastest afgenomen. In totaal moesten 353 bestuurders blazen. Twee automobilisten werden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Een 52 jarige man uit Hengelo kreeg een rijverbod van 2 uren opgelegd. Een 37 jarige man uit Borne mocht zijn auto 3 uren niet besturen. Verder leverde de verkeerscontrole de volgende resultaten op:

13 keer proces-verbaal voor het rijden zonder gordel voor zowel bestuurders als passagiers 1 keer rijden door rood licht (auto) 1 keer rijden zonder verzekering (auto) 1 keer rijden met een defecte uitlaat (auto) 12 keer rijden op de fiets zonder verlichting

(05-160022, 05-159927, 05-159982)

Verkeersongeval met dodelijke afloop

Man overlijdt vermoedelijk aan hartstilstand na veroorzaken verkeersongeval

Enschede

Op zondag 18 december omstreeks 11.10 uur vindt een verkeersongeval plaats op de Jan Harm Boschstraat in Enschede. Een 84 jarige automobilist uit Enschede rijdt op de Jan Harm Boschstraat en verliest door nog onbekende oorzaak de controle over zijn auto. Vervolgens komt de man in aanrijding met een geparkeerde auto. Omstanders zien dat de man even later onwel wordt en proberen hem te reanimeren. Bij aankomst van de ambulance blijkt het slachtoffer al te zijn overleden. Het vermoeden bestaat dat het slachtoffer na de aanrijding een hartstilstand heeft gekregen. (05-159877)

Rijden onder invloed

Automobilist kan rijbewijs inleveren

Overdinkel

Op maandag 19 december omstreeks 02.25 uur wordt tijdens een controle een 47 jarige man uit Enschede aangehouden. De man blijkt teveel te hebben gedronken en wordt overgebracht naar het politiebureau. Aangezien de uitslag van de ademanalyse 1,36 promille is, wordt het rijbewijs van de verdachte ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (05-160051)

Verkeersongeval met letsel

Passagiere wordt met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis

Haaksbergen

Op zondag 18 december omstreeks 22.40 uur vindt een aanrijding plaats op de Albert Cuyplaan in Haaksbergen. Een 76 jarige automobilist uit Haaksbergen rijdt op de Cornelis Trooststraat in Haaksbergen en wil de Albert Cuyplaan oprijden. Hierbij verleent hij geen voorrang aan een voor hem van links komende auto, bestuurt door een 49 jarige Haaksbergenaar. Een aanrijding kan niet meer worden voorkomen. Een inzittende van de tweede auto, een 48 jarige vrouw uit Haaksbergen, raakt gewond en wordt met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (05-160041)

Vuurwerkpistool

Politie houdt verdachte aan en neemt vuurwerkpistool in beslag

Almelo

Op donderdag 18 december omstreeks 16.20 uur houden surveillerende politieagenten op de Windmolen in Almelo een 33 jarige Almeloër aan. De agenten vermoeden dat de man in het bezit is van een vuurwerkpistool en houden hem daarom staande. De 33 jarige overhandigt het vuurwerkpistool direct aan de politieagenten. De verdachte wordt aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De man wordt met een transactievoorstel van 220 Euro heengezonden. (05-159943)

Ochtendgloren

Actieverslag bijgevoegd