Cap Gemini Nederland



Capgemini en Planconsult werken samen

Capgemini en Planconsult werken samen voor Gemeentelijke Sociale Diensten

Publicatiedatum 16 December 2005

Capgemini en Planconsult zijn een samenwerkingsverband aangegaan op het gebied van sociale dienst-systemen voor Nederlandse gemeenten. Planconsult levert met szwNet een krachtig en schaalbaar pakket voor de gemeentelijke sociale diensten ter ondersteuning van alle bedrijfsprocessen op de gebieden werk, inkomen en zorg. Capgemini draagt op basis van haar ruime kennis en ervaring zorg voor de implementatie van szwNet.

SwzNet van Planconsult is een bewezen totaalsysteem voor werk, inkomen en zorg. Ruim dertig gemeenten - waaronder Hoogeveen en Weert - gebruiken het systeem imiddels, evenals de intergemeentelijke sociale dienst Huizen/Eemnes/Blaricum. Door de schaalbare opzet van szwNet is het pakket bij uitstek geschikt om mee te groeien met de behoefte van gemeenten, of het nu gaat om het aantal gebruikers of het aantal uitkeringsgerechtigden.

Capgemini is de aangewezen partij om de implementatie van swzNet te verzorgen en te begeleiden. Enerzijds vanwege zijn expertise op het gebied van systeemimplementatie, anderzijds vanwege de nodige kennis en ervaring met betrekking tot systeemintegratie, projectmanagement, opleiding en beheer. Verder heeft Capgemini een breed profiel in de sociale zekerheid; het bedrijf houdt zich bezig met bestuurlijk-strategische vraagstukken binnen gemeenten alsook met de uitvoering van gegeven adviezen.

Over Planconsult

Planconsult is een ICT-projectbureau voor de overheid en realiseert vernieuwing binnen het publieke domein. Planconsult optimaliseert de bedrijfsprocessen van (intergemeentelijke) sociale diensten met szwNet, een nieuw systeem voor werk, inkomen en zorg. Meer informatie is te vinden op: www.planconsult.nl.

Over Capgemini

Capgemini, een van de meest toonaangevende aanbieders van consulting-, technology- en outsourcing-diensten ter wereld, werkt op een unieke manier samen met zijn klanten. Deze werkwijze noemt Capgemini de "Collaborative Business Experience". Door zich te richten op gezamenlijk succes en het behalen van aantoonbare toegevoegde waarde helpt Capgemini bedrijven bij het ontwikkelen van nieuwe groeistrategieën, het optimaal benutten van de mogelijkheden van technologie, en te groeien als gevolg van een krachtige samenwerking. Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 60.000 medewerkers in dienst en realiseerde in 2004 een omzet van 6,3 miljard euro. Meer informatie over afzonderlijke disciplines, vestigingen en onderzoek is te vinden op www.capgemini.com.

Voor meer informatie

Capgemini, Lucas Stassen, woordvoerder
Telefoon: 030 689 52 81, Mobiel: 06 417 25 315
E-mail: lucas.stassen@capgemini.com

Download hier de pdf van dit persbericht.