Persbericht

Wayfinder versterkt management via tweetal benoemingen

19 december 2005 - Wayfinder Systems, toonaangevend leverancier van producten en diensten voor mobiele navigatie, heeft haar management team uitgebreid via de benoeming van Bernard Patry als Vice President of Sales, en van Per Grönwall als Chief Financial Officer. Beide nieuwe directieleden voegen belangrijke expertise toe aan het management van Wayfinder Systems op het gebied van respectieveijk business development en financieel beheer.

Wayfinder is sterk internationaal georiënteerd en heeft verkoopvertegenwoordigingen in de meeste Europese landen en in de Verenigde Staten. Daarmee is de benoeming van een nieuwe verkoopmanager met langjarige internationale ervaring snel verklaard.

"De markt voor onze producten biedt vele mogelijkheden en om die zo optimaal mogelijk te benutten, moeten we ons sterk richten op de ontwikkeling van onze internationale business", aldus Magnus Nilsson, ceo van Wayfinder Systems. "Dat is mede mogelijk door daarvoor mensen zoals Bernard Patry aan te trekken."

Bernard Patry - nieuwe Vice President of Sales
Bernard Patry is afkomstig van Parrot, waar hij de functie van Vice President of International Business Development vervulde. In die hoedanigheid hielp hij mee om Parrot's bestaande vestigingen in de Verenigde Staten en in Italië te versterken; tevens heeft hij nieuwe verkoop- en marketingorganisaties opgezet in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en in Azië.

"Mijn internationale ervaring heb ik opgedaan via de opbouw en het leiden van effectief werkende verkoop- en marketingorganisaties, daarmee inhakend op snel groeiende zakelijke omgevingen", zegt Wayfinder's nieuwe VP of Sales Bernard Patry. "Mijn belangrijkste taak bij Wayfinder ligt dan ook in de ontwikkeling van de internationale business."

Per Grönwall - nieuwe Chief Financial Officer
In de persoon van Per Grönwall heeft Wayfinder tevens een nieuwe CFO aan het directieteam toegevoegd. Voordien was hij als CFO werkzaam bij M2, een toonaangevend leverancier van productiesystemen voor optical disks, CD's en DVD's. Voor die tijd maakte Grönwall deel uit van het financieel management van ondernemingen als Alektra AB en TRIO AB, beide beursgenoteerd.

Per Grönwall, de nieuwe CFO van Wayfinder Systems, over zijn benoeming: "Ik kan bogen op een brede ervaring in het financieel management bij beursgenoteerde ondernemingen. Mijn verwachting is het snel groeiende Wayfinder Systems daardoor goed te kunnen helpen om zich in een positieve en stabiele richting te blijven ontwikkelen."

Recente nieuwsfeiten over Wayfinder Systems

- In november en december 2005 werden overeenkomsten afgesloten met Si.mobil-Vodafone in Slowenië en met Telenor in Noorwegen.
- In juni 2005 won Navigator de prestigieuze Handango award in de categorie 'Best application for UIQ Platform'.
- In maart 2005 won Wayfinder Navigator de 'Innovation of the Year' prijs van het IT-tijdschrift PC Professional, de meest prestigieuze award van de Duitse IT-sector.


- 'Als beste getest' in het lentenummer 2005 van het tijdschrift Mobil's GPS.
- 'Als beste getest' in het laatste nummer van Radar Magazine
- Winnaar van Ericsson's 'Mobile Application Award' 2004 in de categorie 'Best Information Application'.

Voor meer informatie over Wayfinder Systems kijk op www.wayfinder.com .


--- einde persbericht ---

Over Wayfinder Systems
Wayfinder Systems is een toonaangevende leverancier van navigatieproducten en -diensten voor mobiele telefoons. Wayfinder werd in 1995 opgericht en is met het hoofdkantoor gevestigd in Lund, Zweden. Sinds 2005 is de onderneming genoteerd aan de NGM Equity. Wayfinder heeft samenwerkingen met vooraanstaande telecombedrijven zoals Nokia, Sony Ericsson, A1, Telenor en Télefonica Móviles. Wayfinder is actief in vrijwel geheel Europa en in Noord-Amerika en Canada. De producten en diensten worden op dit moment in 15 verschillende talen geleverd. TeleAtlas is Wayfinder's belangrijkste leverancier van digitale routekaarten. Voor meer informatie: www.wayfinder.com .


Noot voor de redactie,