Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

19 december 2005

Zelhem - Door gladheid van de weg

Een 34-jarige automobiliste uit Zelhem is zondagmiddag (18/12) van de weg geraakt. Dit gebeurde rond 12.30 uur op de Hengeloseweg. De vrouw reed vanaf Hengelo richting Zelhem. Hierbij reed ze over een stuk bevroren wegdek, waardoor ze van de weg raakte. De auto lag op zijn kant en de Zelhemse moest door de brandweer bevrijd worden. Ze werd met verwondingen aan haar nek en schouder met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Winterswijk - 30 koelwagens met vlees doorzocht

In de nacht van zaterdag op zondag (18/12) werd op een bedrijfsterrein aan de Misterweg een onbekende hoeveelheid vlees, zoals varkenshaasjes en kipschnitzels in rode kratjes weggenomen. Er werden zeker 30 koelwagens doorzocht. Het schadebedrag kan nog niet vastgesteld worden. Men wist het terrein op te komen door prikkeldraad door te knippen. In de sloot aan de Eekelerweg is een kratje met vlees teruggevonden. De politie is direct een onderzoek gestart.

Neede - Inbraak in supermarkt

In een supermarkt aan de Borculoseweg werd afgelopen nacht (19/12) ingebroken. Dit moet gebeurd zijn rond 04.20 uur. Er werd een ruit vernield om binnen te komen. Weggenomen werden een onbekende hoeveelheid sigaretten, strippenkaarten en dvd's. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Silvolde - Brand door kaars

In een woning aan de Kloosterhof is zondagavond (18/12) omstreeks 22.40 uur brand ontstaan. De brand ontstond doordat er een kaars omviel en een paar kussens vlam vatten. De brandweer had de brand snel onder controle. Door de brand hing er behoorlijk veel rook in de woning. De bewoonster (leeftijd niet bekend) werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, omdat ze veel rook had binnengekregen. De schade bleef beperkt tot roet- en rookschade.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --