Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

19 december 2005

Apeldoorn - Auto vernield

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag (18/12) op de Gentiaanstraat de auto van een 31-jarige Apeldoorner vernield. De schade werd zondagmiddag rond 12.15 uur ontdekt. De daders hebben vermoedelijk een zogeheten lawinepijl tussen de motorkap en voorruit gestoken. De schade is aanzienlijk. Zo zijn de voorruit en de motorkap vernield. Bovendien is de auto rondom bekrast en is een band lek gestoken. De auto wilde niet starten door de aangerichte schade onder de motorkap. De politie stelt een onderzoek in.

Apeldoorn - Wandelaars mishandeld

Twee nog onbekende mountainbikers hebben zondagmiddag (18/12) op de Lupineweg twee wandelaars mishandeld. Een 67-jariger Apeldoorner en een 39-jarige Utrechter liepen, samen met familieleden, ter hoogte van de Woudhuizermark toen rond 13.20 uur twee mountainbikers hen tegemoet kwamen. Zij schreeuwden tegen de wandelaars dat ze aan de kant moesten gaan. Eén van de fietsers raakte een wandelaar en kwam ten val. De fietsers gedroegen zich direct agressief en sloegen de wandelaar ondermeer op zijn oog. Hierop vervolgden de twee hun weg. Op opmerkingen van de familie kwamen de fietsers terug en sloegen opnieuw. De politie vraag getuigen zich te melden.

Apeldoorn - Waarschuwing voor Poolse tekeningenverkopers

De politie waarschuwt voor Polen die tekeningen verkopen. Zij hebben geen vergunning en zoeken vooral oudere mensen uit. De politie kreeg zondag (18/12) meldingen dat er Polen liepen te venten met tekeningen onder meer op de Molecatenlaan, Edisonlaan en opde Stephensonlaan. De politie heeft zondag op de Edisonlaan een 27-jarige Pool aangehouden die reeds een hoeveelheid geld had verdiend met het verkopen van tekeningen. De politie gaf de man een bekeuring omdat hij hiervoor geen vergunning had. De politie nam bovendien de tekeningen in beslag.

Apeldoorn - Proces-verbaal voor automobilist

De politie heeft zondagmiddag (18/12) op de Molenstraat een 38-jarige Apeldoornse automobilist gecontroleerd. De man zag de man rond 17.10 uur door het rode verkeerslicht rijden en hield hem aan. Controle wees uit dat de man geen geldig rijbewijs had en dat zijn APK verlopen was. De politie maakte proces-verbaal op.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --