Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

19 december 2005

Elburg - Automobilisten onder invloed

De politie heeft zondagavond (18/12) op de Gerichtenweg een 21-jarige automobilist uit Doornspijk aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 23.30 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,7. De politie maakte proces-verbaal op.

In de nacht van zondag op maandag (19/12) heeft de politie op de Zuiderzeestraatweg Oost een 21-jarige automobilist uit Oldebroek aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man maandagmorgen vroeg rond 00.45 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1,2. De politie gaf de man een rijverbod en maakte bovendien proces-verbaal op.

Harderwijk - Man gewond achtergelaten na aanrijding

De politie is op zoek naar een onbekende automobilist(e) die op zondagavond (18/12) op de Ceintuurbaan een 53-jarige man uit Ermelo heeft aangereden en na de aanrijding is doorgereden. Het slachtoffer werd rond 20.45 uur door passanten gewond in de berm aangetroffen, op het moment dat een kennisje, die met de man was meegelopen ook hulp aan het halen was. Men waarschuwde de hulpdiensten en een ambulance vervoerde het slachtoffer naar het St. Jansdal in Harderwijk. Hier bleek, dat de man een beenbreuk had opgelopen. Op de plaats van de aanrijding zijn enkele "stille getuigen" achtergebleven die de politie gebruikt bij haar onderzoek. De politie zoekt getuigen die rond de tijd van de aanrijding op de Ceintuurbaan hebben gereden en iets over passerende auto's kunnen zeggen.

Harderwijk - Politie vordert Pools rijbewijs in

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (19/12) het rijbewijs van een 32-jarige Poolse automobilist ingevorderd. De politie controleerde de man maandagmorgen vroeg rond 00.30 uur en constateerde dat hij onder invloed van alcohol reed. De man blies op het politiebureau een promillage van 1,7. De politie vorderde zijn rijbewijs in en maakte proces-verbaal op.

't Harde - Fout parkeren Tien automobilisten hebben zaterdag (17/12) tijdens de weekmarkt een bekeuring gekregen omdat zij hun voertuig niet in de daarvoor bestemde parkeervakken parkeerden. Door het fout parkeren onder meer op het trottoir moesten voetgangers op de rijbaan lopen, hetgeen voor gevaarlijke situaties zorgt.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --