Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na vernieling

Publicatiedatum: 19-12-2005 14:14:17

Een 34-jarige Arnhemmer is zondagavond in de wijk 't Broek in zijn woonplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht de ruit van de woning van een familielid te hebben vernield. De man zou volgens de gedupeerde rond kwart over zeven in kennelijk beschonken toestand aan de deur gekomen zijn. Op een gegeven moment ontstond er ruzie over het gebruik van de telefoon. Daarbij zou de Arnhemmer de ruit van de voordeur hebben ingegooid. Gewaarschuwde agenten troffen de man nog voor de deur aan, waarna hij werd aangehouden. De Arnhemmer is in de loop van de maandag vrijgelaten. Justitie besloot de Arnhemmer te dagvaarden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - trio opgepakt na in water gooien bromfiets
Publicatiedatum: 19-12-2005 14:13:49

Drie Arnhemse jongens, twee van zestien en één van zeventien, zijn zondagmiddag door de politie aangehouden wegens onder meer vernieling en baldadigheid. Het trio zou volgens getuigen een bromfiets in het water hebben gegooid op de Fluitekruidstraat. Gewaarschuwde agenten konden de drie naar aanleiding van een signalement in de buurt aanhouden. De bromfiets bleek niet gestolen of anderszins vermist. De drie jongens hadden bekend. Volgens hun verklaringen zou de brommer een wrak zijn en hadden ze geprobeerd het ding te starten. Toen dat niet lukte besloten ze de brommer in het water te gooien. De brommer is door een bergingsbedrijf uit het water gehaald. Het trio is met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer verdacht van vernielingen

Publicatiedatum: 19-12-2005 14:12:55

Een achttienjarige Arnhemmer is zondagmiddag in een flatgebouw in de wijk Malburgen aangehouden wegens vernieling. De jongen was door bewoners in de kraag gevat nadat ze hem hadden aangetroffen in de hal van de flat. Daar bleken diverse brievenbussen te zijn vernield. De Arnhemmer bleek diverse poststukken in handen te hebben. De jongen werd aan de politie overgedragen. Hij legde later een deels bekennende verklaring af waarna hij weer op vrije voeten is gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - alcoholcontrole Onderlangs

Publicatiedatum: 19-12-2005 14:12:19

Door het verkeershandhavingsteam van de politie is zondagmiddag een alcoholcontrole gehouden op Onderlangs in Arnhem. Van in totaal 65 bestuurders werden blaastesten afgenomen, maar geen van hen bleek de strafbare limiet te hebben overschreden. Daarnaast werd met behulp van de Lasergun de snelheid gecontroleerd van 240 passanten. Dat leverde 2 bekeuringen op voor bestuurders die harder dan 50 km/u hadden gereden. Twee bestuurders kregen een bon voor het rijden zonder gordel en tegen een bromfietser werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden op een opgevoerde brommer.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden