Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 19 december

Alkmaar 19-12-2005 - 14.14 uur

Aanrijding met letsel

Heiloo, zondag 18 december 2005

Op zondagmiddag omstreeks 14.05 uur raakten vier personen gewond bij een aanrijding op de A9 onder Alkmaar. Een 47-jarige vrouw uit Amsterdam reed in een personenauto over de linker rijstrook in de richting van Alkmaar. Rechts naast haar reed een 56-jarige man uit Akersloot. De vrouw zag te laat dat zich een file had gevormd. Zij stuurde scherp naar rechts om een aanrijding te voorkomen, maar botste daarbij tegen de auto van de Akersloter. Hierbij sloeg zij met haar auto over de kop. Beide bestuurders en twee inzittenden van de auto van de vrouw liepen daarbij verwondingen op. Zij werden allen voor behandeling en onderzoek overgebracht naar diverse ziekenhuizen in de regio.

Oosterblokker, zondag 18 december 2005

Op zondagavond omstreeks 18.40 uur reed een 22-jarige man uit Hoorn over de Zuiderdracht in Oosterblokker. De man schrok van een overstekende kat en remde. Hierdoor raakte de auto in een slip, reed de berm in en kwam daar tot stilstand tegen een boom. De man raakte hierbij aan zijn hoofd gewond en moest voor behandeling worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. De auto raakte zwaar beschadigd.

Diefstal auto

Akersloot, maandag 19 december 2005

In de nacht van zondag op maandag, tussen 23.30 en 06.00 uur werd een personenauto ontvreemd vanaf de Hoocamp in Akersloot. De auto stond geparkeerd in een parkeervak. Het ging om een blauwe Seat Ibiza met kenteken TB-FT-96. In de auto lag onder anderen een bouwlaser.

Geluidsoverlast

Bergen, zondag 18 december 2005

Op zondagavond werd naar aanleiding van klachten van omwonenden een onderzoek ingesteld bij een café aan de Karel de Grotelaan in Bergen. Hier bleek een toegangsdeur open te staan, waardoor op straat en bij woningen in de directe omgeving veel geluidshinder ontstond. Tegen de uitbater van het café wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole

Alkmaar, zondag 18 december 2005

Op zondagavond omstreeks 20.40 uur bleek een 34-jarige Alkmaarder op de Biesboschstraat in zijn woonplaats van zijn bromfiets te zijn gevallen. Bij controle bleek de man flink alcohol te hebben gebruikt. Hij blies maar liefst 735 ug/l. Dat is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Mishandeling: politie zoekt getuigen

Hoorn, zondag 18 december 2005

Op zondagmiddag omstreeks 15.10 uur fietste een 51-jarige man uit Hoorn over het Visserseiland in zijn woonplaats. Kort nadat hij naar een buurman had gezwaaid werd hij klemgereden door vier man in een rode Suzuki Alto. Hier werd hij door de man op de passagierstoel uitgescholden. Vervolgens stapte deze man uit en sloeg het slachtoffer hard in zijn gezicht. Na weer ingestapt te zijn reed de auto weg. De man liep verwondingen aan zijn gezicht en gebit op. De politie zoekt eventuele getuigen van deze mishandeling. De politie Hoorn is bereikbaar op nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Hoorn, zaterdag 10 december 2005

Op zaterdagavond 10 december omstreeks 22.00 uur raakten twee 21-jarige mannen uit Hoorn gewond bij een mishandeling op de Reaal in Hoorn. De twee mannen reden daar op de fiets op weg naar een avondje stappen. Hier werden zij belaagd door een groep van tien tot vijftien jongens en meisjes die hen schopten, stompten en met flessen sloegen. Het ene slachtoffer liep daarbij ondermeer een gescheurd jukbeen en oogletsel op. Het andere slachtoffer liep hoofdletsel op. Mogelijke aanleiding voor de ernstige mishandeling is het feit dat de politie eerder die avond op zoek was naar de groep jongeren in verband met een overlastmelding. De mannen lieten op dat moment een hond uit. Mogelijk werden zij door de groep gezien als de klagers. De politie zoekt getuigen van dit incident of personen die iets kunnen zeggen over de identiteit van een of meerdere leden van deze groep. De politie in Hoorn is bereikbaar via nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Alkmaar, zondag 18 december 2005

Op zondagmorgen omstreek 03.30 uur liep een 27-jarige Alkmaarder met twee vrienden over de Laat in Alkmaar. Hierbij passeerden zij een groep van ongeveer acht personen. Bij het passeren kregen zij discriminerende leuzen naar hun hoofd geroepen. Toen de drie mannen doorliepen, zette het groepje plotseling de achtervolging in en werden de drie slachtoffers mishandeld. Zij werden geschopt en geslagen. De 27-jarige Alkmaarder heeft aangifte gedaan. Hij liep diverse kneuzingen op. De politie verwacht dat ook beide andere slachtoffers, waarvan er een zich in het ziekenhuis onder behandeling moest laten stellen, aangifte zullen doen. De politie Alkmaar zoekt getuigen van deze mishandeling. De politie is bereikbaar via nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Woninginbraak

Schagerbrug, zondag 18 december 2005

In de nacht van zaterdag op zondag werd er ingebroken in een woning aan de Grote Sloot in Schagerbrug. De daders hebben veel schade aangericht bij de inbraak. Eerst werd met een breekvoorwerp geprobeerd om twee ramen en een serredeur te forceren. Toen dit niet lukte klommen de inbrekers op het serredak om daar enkele dakplaten te verwijderen. Uiteindelijk werd ook in de woning een afgesloten tussendeur geforceerd. De gehele woning werd doorzocht. Onduidelijk is nog wat er allemaal is weggehaald.

Professionele hennepkwekerij

Alkmaar, vrijdag 16 december 2005

Op vrijdagmiddag werd een onderzoek ingesteld in een woning aan de Tirolstraat in Alkmaar. Hier werd een wel zeer professionele hennepkwekerij aangetroffen. Door de planten anders te rangschikken konden in twee slaapkamers in totaal 825 planten gekweekt worden (grow-cocoon). De planten en de professionele apparatuur (lampen, pompen, filters etc) werden in beslag genomen. Bij onderzoek bleek ook stroom buiten de meter om afgenomen te worden. Tegen een 28-jarige Egmonder en een 50-jarige Alkmaarder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Amfetamine

Schoorl, zondag 18 december 2005

Op zondagmorgen werd een 37-jarige man uit Schagen aangehouden op het parkeerterrein van de Roode Leeuw in Schoorl. De man en de auto waarin hij zat werden gecontroleerd nadat de politie informatie had gekregen dat de man mogelijk verdovende middelen bij zich had. In de auto werd in zakken ongeveer vijf kilo amfetamine aangetroffen. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier werd hij in verzekering gesteld. De harddrugs werden in beslag genomen.

Inbraak in winkelcentrum

Heerhugowaard, maandag 19 december 2005

In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in drie winkel in de Middenwaard en een op de Uiterwaard in Heerhugowaard. Bij een reisbureau werd het slot van een toegangsdeur geforceerd. Hier wilden de inbrekers een flatscreen weghalen. Deze is echter in het pand (op de grond) achtergebleven. Bij een ander reisbureau werd een raam vernield. Hier verdwenen 6 flatscreens en drie computers. Bij een kledingzaak werd ook een raam vernield. Hier stond een kluis open. De kluis bleek echter niet afgesloten te zijn geweest. Onduidelijk is nog of hier iets werd weggenomen. Op de Uiterwaard werd ingebroken in een videotheek. Ook hier werd een raam vernield. Men ging er vandoor met een klein bedrag uit de kassa.

Vernieling: daders gepakt

Grootebroek, zondag 18 december 2005
Op zondagmorgen omstreeks 00.15 uur werden in het Zesstedenpark in Grootebroek (omgeving Nuwendoorn) vernielingen aangericht. Hierbij werden door een groepje jongeren zeven brievenbussen weggehaald. Van de brievenbussen werden er weer vijf teruggevonden, de zesde was door vuurwerk totaal vernield en de zevende is nog steeds zoek. Uit onderzoek kwamen vijf mogelijke dadertjes naar voren. Het gaat om 14- en 15-jarige jongens uit Grootebroek en Lutjebroek. Vier werden ter plaatse aangehouden. Na verhoor zijn zij weer heengezonden. De vijfde verdachte heeft een uitnodiging gehad om zich op het politiebureau te melden. De jongens worden aangemeld voor een alternatieve straf (Halt).

Laatst gewijzigd 19-12-2005 14:16 | © Politie Noord-Holland Noord |