Ingezonden persbericht


Internet Security Systems introduceert Proventia Server Intrusion Prevention voor Windows

Portfolio uitgebreid met nieuwe generatie serverbeveiliging

Capelle a/d IJssel, 19 december 2005 - Internet Security Systems (ISS) (Nasdaq: ISSX) introduceert Proventia Server Intrusion Prevention voor Windows. Deze nieuwe oplossing biedt klanten schaalbare, out-of-the-box bescherming voor Windows-servers. De oplossing versterkt de ISS intrusion prevention-technologie van RealSecure Server Sensor met nieuwe mogelijkheden voor de optimale bescherming van een van de meest gebruikte serverplatforms in de markt.

Proventia Server voor Windows is zeer geschikt voor kleine en middelgrote organisaties die op zoek zijn naar serverbescherming die eenvoudig te installeren, te configureren en te onderhouden is. Daarnaast is de oplossing ook een kosteneffectieve optie voor de bescherming van bedrijfskritische bedrijfsmiddelen. Proventia Server is te installeren en te beheren met minimale beveiligingskennis. Bovendien kunnen gebruikers met meer ervaring de benodigde granulaire beleidsveranderingen zelf doorvoeren.

"We hebben niet alleen de beveiligingsmogelijkheden van onze klanten verder uitgebreid, maar deze oplossing onderstreept ook ons streven om onze producten via het kanaal te verkopen", zegt Jos Nijsen, Managing Director Benelux van Internet Security Systems. "Het beschermen van servers is met Proventia Server voor Windows nu ook binnen het bereik van kleinere organisaties, aangezien de prijs en het beheer ervan geen barrière meer zullen vormen. Tegelijkertijd biedt de oplossing grote ondernemingen een schaalbare optie voor serverbeveiliging en verbetering van het beveiligingsniveau. De schaalbaarheid, het gebruiksgemak en de flexibiliteit maken Proventia Server voor Windows vanwege de brede inzetbaarheid het ideale product voor onze partners."

Proventia Server voor Windows verbetert het op kwetsbaarheden gerichte intrusion prevention-systeem van ISS, dat preventieve beveiliging biedt tegen bedreigingen, zowel op basis van signatures als door protocolanalyses. De nieuwe oplossing combineert intrusion prevention-technologie met een krachtige firewall, buffer overflow-preventie en applicatie- en communicatiecontrole. Dit beschermt servers tegen misbruik, met minimale effecten op de prestaties. De Virtual Patch-technologie binnen Proventia Server voor Windows biedt automatische bescherming voor kwetsbaarheden en lekken op bedrijfskritische servers. Bedrijven zijn op deze manier al beschermd voordat ze de patches van leveranciers met kwetsbare producten hebben ontvangen, kunnen testen en vervolgens installeren. IT-managers kunnen zo verschillende patches tegelijk installeren en ongeplande downtime minimaliseren.

Klanten kunnen hun complete beveiligingssysteem via de Proventia SiteProtector-beheerconsole beheren, monitoren en analyseren, inclusief beveiligingsproducten voor servers. Dit alles vanuit een centrale locatie met minimale bezetting en tegen minimale operationele kosten. Door de naadloze integratie met SiteProtector kunnen organisaties zo'n 25.000 installaties van Proventia Server voor Windows centraal beheren en maximaliseren ze hun Return on Security Investment.