Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Enschede, 19 december 2005

Wham! weer populairst in winterse 50

ENSCHEDE - De kerstklassieker Last Christmas van Wham! is ook dit jaar de populairste kersthit. De plaat staat voor het vierde jaar op nummer 1 in de Winterse 50, een actie van 140 lokale omroepen in Nederland en Vlaanderen. Mariah Carey staat op 2 met All I want for Christmas is you. De nummer 3 is Do they know it's Christmas? van Band Aid. In de Winterse 50 staan naast veel kersthits ook andere nummers die aansluiten bij het gevoel van de decembermaand en de winter. De afgelopen maand zijn er meer dan 40.000 stemmen uitgebracht via de website www.winterse50.nl.

Artiesten die de afgelopen tijd in het nieuws waren profiteren van deze media-aandacht. Zo doen Robbie Williams, Jan Smit, John Lennon, ABBA en Mariah Carey goede zaken met ieder twee noteringen in de Winterse 50. Omgekeerd geldt ook: artiesten die in 2004 veel in het nieuws waren, doen het dit jaar wat minder. De populariteit van André Hazes is aan het afnemen en de Tokkies, de hype van 2004, zijn dit jaar in de Winterse 50 niet meer terug te vinden.

De Winterse 50 is een actie van 140 radiostations in Nederland en Vlaanderen. Gezamenlijk promoten zij het evenement en rond de kerstdagen zenden zij ook de hitlijst uit. Een overzicht van de uitzendingen staat op www.winterse50.nl. Daar is ook meer informatie over de hitlijst te vinden. Het initiatief voor de Winterse 50 komt van de Enschedese student Martijn de Lange. In 2001 begon hij met een zomerse hitlijst, de Zomerse 50. In 2002 kwam daar de wintervariant bij, de Winterse 50. Beide lijsten winnen nog elk jaar aan populariteit.

Noot voor de redactie: (