Koninklijke BAM Groep

Persbericht

Koninklijke BAM Groep nv

BAM verwerft opdracht voor renovatie flatgebouwen in Rotterdam-Ommoord

Bunnik, 19 december 2005 - Twee Rotterdamse BAM-bedrijven hebben van wooncorporatie Woonbron opdracht verworven voor de renovatie van vier flatgebouwen in Rotterdam-Ommoord. Hiermee is een bedrag gemoeid van ^ 38 miljoen. De bouwcombinatie - bestaande uit BAM Woningbouw Volker Bouwmaatschappij en BAM Utiliteitsbouw Regio Rotterdam - zal het project naar verwachting in september 2008 voltooien. Het projectmanagement is in handen van Convide/Woonbron.

De vier zogenoemde Knikflats - in de jaren zestig gerealiseerd door BAM Woningbouw Volker Bouwmaatschappij - tellen 628 woningen, verdeeld over acht woonlagen op een onderbouw van bergingen en garages. Met de renovatie wil Woonbron de verhuurbaarheid van deze ruime flatwoningen voor de komende dertig jaar veilig stellen.

Om de toegankelijkheid te verbeteren, worden de langgerekte gebouwen voorzien van extra entrees met trappenhuizen en liften. Hierdoor kunnen de lange, saaie galerijen worden opgedeeld in zones. Tevens worden de gevels vernieuwd en krijgen alle woningen de beschikking over een individueel gestookte verwarmingsinstallatie en een eigen watermeter.

De bergingen en garages in de onderbouw worden gesloopt om plaats te maken voor extra woningen. Hiermee wordt de leefbaarheid op het maaiveldniveau verbeterd. Twee van de vier knikflats worden geschikt gemaakt voor bewoning door senioren. Hiervoor worden een gelijkvloerse instap vanaf galerij en balkon gerealiseerd en extra installaties toegevoegd. BAM voert de werkzaamheden uit per streng van acht boven elkaar gelegen woningen.

Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, (030) 659 86 21.