Nieuwe spelers langs rijkswegen maken markt transparanter

Argos oil

Argos Oil verwerft tankstations langs rijksweg

Rotterdam, 19 december 2005 - Oliemaatschappij Argos Oil heeft verleden week donderdag tijdens de veiling de huurrechten van twee tankstations verworven. Het gaat om het station Zalné gelegen aan de N35 in Zwolle en de locatie Wildinghe gelegen aan de A7 in Friesland. Tijdens deze drukbezochte veiling zijn meerdere stations in handen gekomen van partijen die nog geen rijksweglocaties bezaten. Dit zal de concurrentie aan de rijkswegen vergroten. Voor Argos betekent dit dat zij in staat is om ook biobrandstoffen aan te bieden langs de rijkswegen.

Door het toelaten van nieuwe spelers langs de rijkswegen wordt de markt transparanter. Peter Goedvolk, oprichter en directeur van Argos Oil, verwacht dat dit een positieve invloed heeft op de prijsontwikkeling van brandstoffen op de Nederlandse markt. De nieuwe toetreders langs de rijkswegen zorgen voor nieuwe concurrentie en toenemende marktwerking. De grote oliemaatschappijen behouden hun leidende positie, maar moeten wel inleveren.

Kleine en middelgrote organisaties gaan marktaandeel veroveren. Volgens Goedvolk is dit een goed begin voor de verdere ontwikkeling van milieuvriendelijke brandstoffen in Nederland. Tankstationhouders die geen belang hebben bij de feitelijke oliewinning worden nu in staat gesteld om biobrandstoffen aan te bieden langs de rijkswegen. 'Op deze manier kan een breder publiek met biobrandstoffen kennis maken', aldus Goedvolk.

Argos Oil
Argos Oil is één van de grotere zelfstandige Nederlandse oliebedrijven. Argos is actief op het gebied van trading, opslag, bunkering, wholesale en benzinestations. Ruim 20 jaar is het leveren van brandstoffen aan tankstations een belangrijke Argos activiteit. Daarnaast exploiteert de Argos Groep 75 tankstations. Begin november heeft Argos Oil als eerste speler op de markt een biobrandstof aan de pomp gelanceerd. De komende maanden gaat Argos deze e-fuel verder uitrollen, zodat meer consumenten dit nieuwe product kunnen tanken. In afwachting van het resultaat van de lancering van de Argos e-fuel brandstof met 5% ethanol (E5), kijkt Argos ook naar de mogelijkheid om brandstoffen met een hoger percentage ethanol te lanceren.


Noot voor de redactie,