Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg maandag 19 december

TILBURG, 19 december 2005

Agenten pakken man op met gestolen fiets

TILBURG Aan de Spoorlaan in Tilburg hebben agenten gisteravond rond zes uur een 37-jarige man uit Tilburg aangehouden. Een 23-jarige vrouw uit Tilburg, van wie de fiets is, zag de man op haar eigendom rijden en waarschuwde de politie. De man werd na het politieonderzoek met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

Dongense jongen bedreigt buschauffeur

TILBURG Een 15-jarige jongen uit Dongen is gisteravond om tien voor zeven op de Monseigneur Nolenslaan in deze plaats aangehouden. De jongen wordt verdacht van de bedreiging van een 42-jarige buschauffeur. Hij was boos geworden omdat de chauffeur, volgens verklaring van de jongen hem voor de gek had gehouden, waardoor hij een kwartier lang op zijn bus moest wachten.

Politie onderzoekt aanranding Tilburgs meisje

TILBURG De politie is een onderzoek gestart naar de daders van een aanranding van een 15-jarig meisje in Tilburg. Het meisje werd gisteravond rond zes uur door drie nog onbekende mannen tot stoppen gedwongen. Hierna wordt ze van de fiets en in de bosjes getrokken. Daar krijgt het meisje een mes op de keel gezet en wordt zij door de mannen onzedig betast. Het meisje probeert nog wel met haar mobiele telefoon 1-1-2 te bellen maar de telefoon wordt van haar afgenomen en ook in de bosjes gegooid. Na de aanranding krijgt het slachtoffer van één van de drie mannen nog een klap in het gezicht.

Tilburgse jongens van portemonnee beroofd

TILBURG Twee Tilburgse jongens (14 en 15 jaar oud) zijn gisteravond rond de klok van zeven uur op de Taxandriabaan in deze stad beroofd. De beroving werd gepleegd door de duopassagier van een scooter. Die betaste de kleding van één van de jongens en toen hij de portemonnee van de jongen in diens kleding voelde, eiste hij die op. In de portemonnee zat onder andere een geldbedrag van 5 euro en een bankpas. De 14-jarige jongen had niets bij zich. De politie heeft gisteravond van de jongen een aangifte opgenomen.

Tien bekeuringen bij verlichtingscontrole

TILBURG De politie heeft gisteravond een verlichtingscontrole gehouden op de Voltstraat, het Koningsplein, de Bisschop Zwijssenstraat, de Broekhovenseweg en de Oerlesestraat. Hierbij werden 10 fietsers bekeurd die de verlichting niet in orde hadden.

De verlichtingscontroles in district Tilburg leverden vorige week in totaal 719 bekeuringen op. Verdeeld over de politieteams in dit district ziet het aantal bekeuringen er als volgt uit:

Team Oisterwijk 53

Team Tilburg West 48

Team Tilburg Noord 64

Team Binnenstad 158

Team Wilhelminapark 225

Team Leijdal 155

Noodhulp 16

In week 2 van 2006 ( 9 tot en met 13 januari) wordt de verlichtingsactie voortgezet.

Fout parkeerders op de bon

TILBURG Agenten hebben gisteravond aan de Schutsboomhof en de Hoogtedwarsstrraat in Tilburg 6 foutparkeerders op de bon geslingerd.

Jongen (10) raakt ernstig gewond bij aanrijding

BERKEL - ENSCHOT Vanmorgen om vijf over acht is op de Waalwijkseweg in Berkel Enschot een 10-jarige jongen uit deze plaats ernstig gewond geraakt toen hij op zijn fiets door een 53-jarige motorrijder uit Berkel-Enschot werd aangereden. De jongen kwam vanaf zijn woning plotseling de weg opgereden, waardoor de motorrijder de jongen niet meer kon ontwijken. Ambulancepersoneel heeft de jongen met hoofdletsel naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht. In dit ziekenhuis werd de jongen opgenomen op de afdeling intensive care van dit ziekenhuis.

Politie onderzoekt inbraak

GOIRLE Vannacht werd er in Goirle ingebroken in een bedrijf aan de Thomas van Diessenstraat. De inbrekers zijn het pand binnengekomen doordat ze aan de voorzijde van het gebouw de schuifdeur konden openen. De inbrekers hebben twee flatscreens, een monitor, een computertoren, een LCD televisie, een fooienpot en een geldkistje weggehaald. De inbrekers richtte in het pand een behoorlijke ravage aan. Agenten hebben vandaag van de bedrijfsleider van het bedrijf een uitgebreide aangifte opgenomen. Daarnaast werd er een sporen- en een buurtonderzoek ingesteld.

Auteur: Andre van den Hul