Persberichten 19/12 middag

Regio, 19-12-2005

Oegstgeest Aanrijding De politie spoedde zich maandag 19 december, omstreeks 09.00 uur, naar de Haarlemmerstraatweg waar een aanrijding had plaatsgevonden tussen een automobiliste en een bromfietsster. De automobiliste, een 50-jarige vrouw uit IJmuiden, reed de Haarlemmerstraat op vanuit een uitrit. Zij liet bij deze manoeuvre een van rechtskomende bromfietsster niet voor gaan waardoor er een aanrijding ontstond. De bromfietsster, een 20-jarige vrouw uit Sassenheim, kwam ten val en is met polsletsel overgebracht naar het Diaconessen ziekenhuis.

Leiden Bankoverval in Opsporingverzocht De gewapende overval op een bank aan de Breestraat zal dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht van de AVRO behandeld worden. Het programma begint om 20.25 uur. Op woensdag om 15.10 uur is de herhaling.

--- origineel bericht --- Op woensdag 16 november vond een gewapende overval plaats op een bank aan de Breestraat. De overval werd, rond 13.00 uur, gepleegd door een ongeveer 30-jarige blanke Nederlands sprekende man. De man stond in de bank tussen de klanten toen hij plotseling een vuurwapen trok. Hij riep dat dit een overval was en richtte het vuurwapen op klanten en het personeel. Hij kreeg geld en liep vervolgens de bank uit. Buiten liep hij de Diefsteeg in, een steeg die direct naast de bank ligt. Sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor. Bij de overval is niet geschoten.

De politie begon direct met een grootscheeps onderzoek. De Pieterswijk achter de bank werd afgegrendeld en doorzocht. Ook in een ruimere omgeving van de wijk werd gezocht naar de overvaller. Bij de zoekactie werd een helikopter van de politie luchtvaartdienst ingezet. De overvaller werd echter niet gevonden. Voor personeel en klanten van de bank werd opvang geregeld.

De politie vraagt de hulp in van getuigen. Wie heeft de man die een zwarte of donkerblauwe sporttas met oranje strepen/ vlakken met zich meedroeg gezien rond het tijdstip van de overval. Getuigen kunnen zich melden bij de politie. Dit kan bij het dichtstbijzijnde politiebureau of via het algemene telefoonnummer 0900-8844. De politie zet het onderzoek voort.

Leiden Politie pakt jongeren op die kerstbomen probeerden te stelen De politie pakte zondagavond 18 december, rond 20.30 uur, nabij de IJsbaan 9 jongeren op waarvan kort daarvoor was gezien dat zij een aan de Stevenbloem geplaatste container probeerden open te breken. Zij wilden de kerstbomen die daarin opgeslagen lagen meenemen. Stevige sloten voorkwam dit echter. Een buurtbewoner die dit zag gebeuren belde onmiddellijk de politie die de zes jongens van 15 tot 17 jaar en drie meisjes van 11 tot 14 jaar op het IJsbaanpad tegenkwam. Ze werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Uit de verhoren bleek sprake van twee hoofddaders. Deze 15 en 16-jarige jongen krijgen een proces-verbaal en een doorverwijzing naar HALT. Alle jongeren werden in de loop van de avond weer op vrije voeten gesteld, nadat hun ouders waren gebeld.

Vernielingen melden Het plegen van vernielingen voorafgaande aan en tijdens de jaarwisseling is niet iets wat er gewoon bij hoort. De politie Hollands Midden wil nu samen met de burgers het aantal vernielingen en (vuurwerk)overlast rond de jaarwisseling terugdringen. Dat kan heel eenvoudig door 1-1-2 te bellen als gezien wordt dat iets moedwillig wordt gesloopt en 0900-8844 als de daders al zijn gevlogen of als er sprake is van vuurwerkoverlast. Het vernielen van andermans spullen wordt niet door de vingers gezien. Wie betrapt wordt, wordt aangehouden en gaat mee naar het bureau. Zo mogelijk wordt de schade die zij veroorzaakt hebben aan publiek of andermans eigendom op hen verhaald.

Boskoop Diefstal uit woning Op zondag 18 december is er ingebroken in een woning aan de Niewstraat te Boskoop. De bewoner heeft aangifte gedaan van braak. Daders zijn via de achterzijde van de woning binnengedrongen. Uit de woning is een mobiele telefoon gestolen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Bergambacht Aanrijding vrachtauto en motorrijder Op vrijdag 16 december, in de ochtend, vond er een ongeluk plaats op de Provincialeweg N210. Een vrachtauto wilde vanaf de Hem de Provincialeweg opdraaien en zag een motorrijder over het hoofd. Op het moment dat de vrachtauto de weg op is gedraaid hoort de chauffeur, een 53-jarige man uit Nederhorst den Berg, een tik. Hij parkeert zijn vrachtauto en ziet in de sloot een motor liggen en een man. Direct werden de hulpdiensten ingeschakeld en is de man uit het water gehaald. Met letsel aan het hoofd en voet is de motorrijder, een 19-jarige man uit Schoonhoven, overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Gouda Vrouw op oversteekplaats aangereden Een 42-jarige vrouw uit Haastrecht is maandag 19 december, omstreeks 07.45 uur, op een oversteekplaats op het Stationsplein aangereden door een 26-jarige automobilist uit Gouda. De vrouw werd met nekletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Haastrecht Aanhoudingen wegens baldadigheid De politie heeft op zondag 18 december, omstreeks 03.15 uur, twee jongens aangehouden van 16 en 17 jaar. De twee, afkomstig uit Haastrecht en Vlist, waren uitgeweest in Lopik en met de bus naar Haastrecht teruggereden. In Haastrecht bij de Grote Haven zagen agenten de twee lopen. De twee jongens liepen op de kerstboom af en hingen aan de takken en haalden de kerstballen uit de boom. Agenten hielden de twee aan inzake baldadigheid en brachten hen naar het politiebureau. De ouders van de jongens zijn ingelicht. Tijdens de verhoren verklaarden de twee eerder verkeersborden en -lichten te hebben vernield. De verdachten zullen, omdat zij minderjarig zijn, via HALT een straf opgelegd krijgen.

Reeuwijk Verkeersongeval Maandag 19 december, omstreeks 10.30 uur, vond op de Nieuwenbroeksedijk een verkeersongeval plaats tussen een scooter en een auto. Een 42-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn reed vanuit een uitrit de Nieuwenbroeksedijk op waar op dat moment een 17-jarige scooterrijder uit Waarder reed. De scooterrijder kon niet meer uitwijken en botste op de voorzijde van de auto. Door de klap viel de scooterrijder en kwam enkele meters verderop tegen een boom tot stilstand. De scooterrijder werd met arm- en beenletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

--- einde berichten ---