Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (19/12)

OOSTERHOUT NB, 19 december 2005

Arrestatie na mishandeling

HANK: Een 52-jarige inwoner van Hank liep een gebroken neus op bij een mishandeling. Het geweld vond plaats op zondagavond 18 december rond 19.15 uur op de Kurenpolderweg. Het slachtoffer deed aangifte, waarbij hij aangaf dat de mishandeling vermoedelijk het gevolg was van een zakelijk geschil. De zaak escaleerde, waarbij het slachtoffer een kopstoot kreeg en zijn neus brak. Hij moest zich onder medische behandeling stellen vanwege deze verwonding. De politie arresteerde dezelfde avond nog de vermoedelijke dader, een 38-jarige inwoner van Breda. De verdachte is, gezien de ernst van het feit, in verzekering gesteld.

Politie pakt zoon op na huiselijk geweld

SLEEUWIJK: Zondagavond 18 december arresteerde de politie om 23.50 uur een 18-jarige jongeman uit Sleeuwijk. Hij had kort tevoren vernielingen aangericht in het ouderlijk huis. Zijn moeder belde de politie, die overging tot de arrestatie van de geweldpleger. In het bijzijn van de agenten bedreigde de verdachte zijn moeder op ernstige wijze. Hij werd ingesloten en is, na verhoor, op maandagmiddag 19 december weer in vrijheid gesteld. Uiteraard is er proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.

Inbraak in Waspikse woning

WASPIK: Sieraden, een geldbedrag en een mobiele telefoon missen gedupeerden van een inbraak aan de Schubertlaan. De inbraak in hun woning werd gepleegd op zondag 18 december tussen 15.30 uur en 23.00 uur. Verder stonden er andere spullen klaar om meegenomen te worden, maar zijn om nog onduidelijke redenen achtergelaten door de dader. De inbreker kwam het huis binnen door een raam aan de voorkant van het huis. De politie nam een aangifte op, stelde een buurtonderzoek in en liet de technische recherche naar sporen zoeken.

Lichte verwondingen bij verkeersongeval

GEERTRUIDENBERG: Twee personenautos botsten zondagmiddag 18 december om 16.30 uur op elkaar. Dat gebeurde op de kruising Centraleweg / Amerweg / Kanaalweg Oost, net buiten de bebouwde kom van Geertruidenberg. Een 56-jarige automobiliste uit Werkendam kwam vanaf de Amerweg en verleende geen voorrang op de kruising. Ze kwam daarbij in botsing met een 58-jarige man uit Made. Hij kwam met zijn personenauto vanuit de richting Made in de richting van Geertruidenberg gereden. De veroorzaakster raakte licht gewond en liep wat kneuzingen op. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Beide voertuigen raakten total-loss. De politie maakte proces-verbaal op, trad verkeersregelend op en zorgde voor het wegtakelen van de autowrakken.

Resultaten verlichtingscontrole

DISTRICT OOSTERHOUT: De politie lette vorige week (weeknr. 50) streng op het voeren van verlichting in het verkeer. Dat gebeurde door de gehele regio Midden en West Brabant. Fietsers gingen daarbij zonder pardon op de bon. Deze repressieve verlichtingscontrole had maar één belangrijke doelstelling, namelijk het bevorderen van de verkeersveiligheid. De overige weggebruikers hebben er immers belang bij dat fietsers goed zichtbaar aan het verkeer deelnemen. Hierdoor kunnen verkeersongevallen voorkomen worden.
In het district Oosterhout zijn 328 overtreders bekeurd. Het overzicht ziet er als volgt uit:
· Politieteam Altena: 83
· Politieteam Dongen: 27
· Politieteam Geertuidenberg-Drimmelen: 56
· Politieteam Gilze-Rijen: 19
· Politieteam Loon op Zand: 25
· Politieteam Oosterhout: 163
· Politieteam Waalwijk: 9
Fietsers zonder voor- óf achterlicht betalen een boete van 15,-. Als allebei de lampjes niet werken kost de overtreding 25,- Voor een groot aantal fietsers dat hun verlichting wel in orde had, was er een kleine attentie, in de vorm van een fluorescerend polsbandje. De politie blijft de komende tijd verlichtingsacties houden.

Zware transportmachine ontvreemd

OOSTERHOUT Tussen vrijdag 16 december en maandagochtend 19 december een zogenaamde verreiker weggenomen van het bouwterrein aan de Vlinderlaan te Oosterhout. Een verreiker is een transportmachine die gebruikt wordt om bouwmaterialen te (ver-) plaatsen (een soort uit de kluiten gewassen heftruck met grote reikwijdte). Het voertuig van is van het merk Manitou en rood van kleur. Het apparaat weegt circa 12 ton en heeft een waarde van ongeveer 70.000,- euro. Uit de aangetroffen sporen in de modder maakt de politie op dat het lijkt alsof hij op een dieplader is gereden. De directeur van het bouwbedrijf deed maandagochtend aangifte bij de politie. Aan de hand van het chassisnummer staat het apparaat inmiddels internationaal gesignaleerd als gestolen voertuig.

Brommobiel raakt te water

GIESSEN: Hulpverleners rukten maandagmiddag 19 december om 15.20 uur uit naar de Giessensesteeg voor een te water geraakt voertuig. Het ging om een brommobiel die in de sloot terecht was gekomen. Al vrij snel bleek dat de enige inzittende van het voertuig in veiligheid was gebracht door omstanders. Hierdoor hoefden traumahelikopter en brandweerduikers niet door te komen naar de plaats van het ongeval. Het slachtoffer betrof een bejaarde man uit Uitwijk. Hij liep bij het ongeval natte voeten op en is voor onderzoek naar de huisarts overgebracht. Uit het voorlopige politieonderzoek lijkt het erop dat de bejaarde man met zijn brommobiel moest uitwijken voor een achteruitrijdende personenauto. De man verloor daarbij de macht over het stuur en geraakte in de sloot.

Auteur: Jeroen Steenmeijer