Persberichten maandag 19 december

's-Hertogenbosch 19-12-2005

Mannen aangehouden voor winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Zondagmiddag zijn twee mannen, 33 en 40 jaar uit s-Hertogenbosch, aangehouden. Door getuigen was gezien, dat ze vanuit een winkel aan de Scheidingsweg in s-Hertogenbosch een flesje parfum hadden weggehaald. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt.

Overlast

s-Hertogenbosch Zondagavond is een 29-jarige man op de Bloemenkamp in s-Hertogenbosch aangehouden. De man lag in lavenloze toestand op een galerij van een flat. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij maandagmorgen heengezonden.

-----
Drunen Dezelfde avond werd op de Grotestraat in Drunen een 42-jarge man aangehouden. De man lag op straat en was niet aanspreekbaar door het gebruik van drank. Ook tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij maandagmorgen heengezonden.

Man aangehouden voor diefstal verkeersborden

Rosmalen In de nacht van zondag op maandag werd op de Kloosterstraat in Rosmalen een auto gecontroleerd. In de auto troffen de politiemensen een aantal wegafzettingsborden, verkeers- en straatnaamborden, die even eerder waren weggehaald. De bestuurder, een 26-jarige man uit Vught is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Maandagmiddag is een 63-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. Hij werd in een winkel aan de Rompertpassage in s-Hertogenbosch betrapt toen hij vleeswaren en snoep wegnam. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

Rijden onder invloed

Sint Oedenrode Zondagavond, even voor 21.00 uur, werd op de Noordelijke Randweg in Sint Oedenrode een 32-jarige man uit België bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Door de officier van justitie kreeg de man direct een boete opgelegd van 550 euro. Ook kreeg hij een rijverbod van 7 uur. Korte tijd later troffen politiemensen de man op de Kluisstraat in Schijndel weer in een auto rijdend aan. De man is opnieuw bekeurd en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Schijndel Zondagavond is een 28-jarige man uit Vught aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 32-jarige vriendin in haar woning in Schijndel te hebben mishandeld. Na verhoor is de man later die avond weer heengezonden.

Man aangehouden met inbrekerswerktuigen

Schijndel In de nacht van zondag op maandag, werd op de Voortstraat in Schijndel een 19-jarige man uit die plaats gecontroleerd. De man bleek inbrekerswerktuigen bij zich te hebben. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Controle verlichting

Schijndel Maandagmorgen is op de Rooiseweg een verlichtingscontrole gehouden. Hierbij zijn zeven fietsers bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was.

-----
Veghel Vanmorgen is ook op de Middegaal in Veghel eveneens een verlichtingscontrole gehouden. Bij deze controle zijn 8 fietsers bekeurd omdat ze zonder licht reden.

Gewonden bij ongeval

Oijen Maandagmorgen zijn twee mannen uit Lithoijen bij een ongeval gewond geraakt. E twee reden in een auto over de Beatrixweg in Oijen. Bij een inhaalmanoeuvre kwamen ze in aanrijding met een vrachtauto, bestuurd door een 44 jarige man uit Berghem. De auto van het tweetal kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. De 21-jarige bestuurder moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Deze man en zijn 19-jarige broer, die als passagier in de auto zat, zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Oss.

Te veel gedronken

Veghel In de nacht van zondag op maandag, even na 01.30 uur, werd op de Burgemeester de Kuyperlaan in Veghel een 23-jarige man uit Uden bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 2 uur.

Medicijnen verloren

Uden Vandaag, maandag 19 december, is een inwoner van Uden in de omgeving van de apotheek Bitswijk een doosje medicijnen kwijt geraakt. Het betreft een doosje met in totaal 30 pilletjes sertraline PCH, van 50 mg. Dit medicijn is een antidepressiva en is bij onjuist gebruik gevaarlijk zeker voor kinderen. Mochten de medicijnen worden gevonden geef ze af bij een apotheek of politiebureau.

Aanhouding voor huiselijk geweld

Cuijk De politie heeft zondagavond in Cuijk een 29-jarige man aangehouden die van huiselijk geweld wordt verdacht bij zijn 20-jarige vriendin. De man is ingesloten voor verder verhoor en onderzoek.