Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NIEUW HOTEL VOOR DE EDEN HOTEL GROUP

ORANJEHOTEL IN LEEUWARDEN VANAF JANUARI VERDER ONDER DE VLAG EDEN

Amsterdam, 19 december 2005 - De Eden Hotel Group heeft officieel getekend voor de aankoop van het Oranjehotel in Leeuwarden. Per 1 januari 2006 zal Eden de exploitatie van dit legendarische hotel verzorgen - dat nu nog eigendom is van de Bilderberg Groep. De Nederlandse hotelgroep exploiteert op dit moment reeds 7 hotels in verschillende Nederlandse steden. Het nieuwe Eden Rembrandt Square Hotel in Amsterdam opent in februari 2006 haar deuren.

Vanaf januari 2006 is de Eden Hotel Group de trotse exploitant van het Oranjehotel aan de Stationsweg te Leeuwarden. Het viersterren hotel - ideaal gelegen in het hart van Leeuwarden tegenover het station - beschikt over 78 kamers en suites. Ook is er een à la carte restaurant L'Orangerie, een Taverne en Pip's pub. Voor journalistiek Nederland is het charmante hotel sinds 1962 het middelpunt voor de Elfstedentocht.

Mevrouw Ieteke Kloppenburg wordt met ingang van 1 januari 2006 de nieuwe General Manager van het hotel. Zij is afkomstig van het Best Western Cityhotel in Groningen, tevens een Eden Hotel, waar zij eveneens de functie van General Manager bekleedde. De Nederlandse hotelketen is van plan de kamers, badkamers en de vergaderzalen van het hotel aankomend jaar te renoveren.

Léon Dijkstra - algemeen directeur van de Eden Hotel Group - zegt over de aankoop: "We zijn heel blij met deze nieuwe aanwinst in het hoge Noorden. Mijn vader is hier ooit begonnen, dus we gaan weer terug naar onze roots." Onlangs breidde de groep zich nog uit met het fameuze Amsterdam American Hotel. "Verder groeien verspreid door Nederland op toplocaties dat is precies wat we willen!"

De Eden hotel Group is een Nederlands familiebedrijf dat in Nederlandse binnensteden hotels en appartementen exploiteert. Het bedrijf startte in 1977 met de aankoop van het Best Western Eden Hotel in Amsterdam (405 kamers). In 1998 is het Best Western Lancaster Hotel in Amsterdam (92 kamers) aangekocht en gerenoveerd en in 1999 werd het Best Western Savoy Hotel Rotterdam (94 kamers) aan de groep toegevoegd. In november 2001 is het Best Western Cityhotel Groningen (93 kamers) aangekocht en in oktober 2002 het Tulip Inn Amsterdam Centre (70 kamers), het Eden Hotel Zutphen (74 kamers) in Zutphen en meest recentelijk het befaamde Amsterdam American Hotel (174 kamers) aan het Leidseplein. In februari 2006 zal het nieuwe viersterren Eden Rembrandt Square Hotel met 166 kamers haar deuren openen. Meer informatie over de Eden Hotel Group is te vinden op www.edenhotelgroup.com.